• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.
DUFs internationale arbejde
DUFs internationale arbejde
DUF engagerer unge i projekter for at udvikle demokrati og foreningsliv internationalt. Læs om DUFs tværpolitiske netvæk, vores puljer, Dialogambassadørerne og partnerskabet med YETT.

Den åbne skole

Den åbne skole skal løfte folkeskolens faglige niveau og et af midlerne er såkaldt understøttende undervisning, hvor foreningslivet inddrages aktivt. 

Det er en unik chance for DUFs medlemsorganisationer – og vi giver bud på modeller og gode råd til opstart af samarbejder.

Læs om Den åbne skole

16-års valgret

16-årige i Danmark har færdiggjort folkeskolen og er kompetente, interesserede medborgere.

DUF vil have valgretsalderen nedsat til 16 år og har i flere år arbejdet målrettet for at sænke valgretten. Her kan du læse fakta om valgret, få valgrettens historie og blive klogere på, hvordan billedet ser ud i Europa.

Læs om 16-års valgret

Unges foreninger på landkortet

 

Knap halvdelen af den danske befolkning er eller har været aktiv i en af DUFs medlemsorganisationer. 

Unges foreninger spiller en central rolle i dannelsen af fremtidens borgere.
Derfor arbejder DUF for at indhente og formidle viden om foreningslivets effekt på ungdommen. 

Læs om Unges foreninger

Integration i foreningslivet

DUF har i mange år arbejdet med integration og styrke nydanske børn og unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet. Hvis du eller din foreninger ønsker viden og værktøjer til at arbejde med den nydanske målgruppe, kan du med fordel trække på DUFs erfaringer. 

 

Læs om integration

Valgretskommissionen

Valgretskommissionen blev i 2010 nedsat af DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd med 23 toppolitikere, interesseorganisationsfolk og demokratieksperter.

1. december 2011 afgav kommissionen 28 forslag, der har til formål at styrke unges deltagelse i demokratiet. 

Læs om Valgretskommissionen

Genveje

Medlemstilbud
Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
Tilskud og puljer
DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
Årets Ungdomskommune
DUF uddeler hvert år prisen som Årets Ungdomskommune, der belønner en kommune, som gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges levevilkår.
Integration i foreningslivet
Krydsfelt inspirerer og støtter lokale foreningers koordinerede indsats for at inkludere flere nydanske børn og unge i foreningslivet.
Nydanske samarbejdsorganisationer
DUF samarbejder, styrker og udvikler nydanske ungdomsorganisationer gennem kurser, netværksdannelse og erfaringsudveksling.
DUFs Europa-arbejde
Uddannelse, udveksling og job. Europæisk politik er afgørende for unges fremtidsmuligheder. Derfor arbejder DUF med Europa.