• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Årets ungdomskommune 2013

Roskilde Kommune har udviklet en ambitiøs ungepolitik med gods i. Derfor bliver det Roskilde, der løber med prisen som Årets Ungdomskommune 2013. Ni andre kommuner fra hele landet var med i opløbet om prisen, men et enigt dommerpanel peger på Roskilde som en klar nummer ét.

”Roskilde Kommune er med sin nye og ambitiøse ungepolitik den stærkeste kandidat til prisen. Roskilde formår at inddrage de unge i mange forskellige sammenhænge og projekter. Det, mener vi, er en stærk indsats, som skal belønnes, ” siger Signe Bo, der er formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og en del af Ungdomskommuneprisens dommerkomité.

Dommerne lægger især vægt på kommunens mange konkrete initiativer, som involverer de unge – heriblandt en årlig ungedag, der giver de unge konkret indflydelse, en ungepulje med 100.000 kroner, som de unge selv administrerer, samt fritidspas-ordningen ’Like My Life’, der styrker unges deltagelse i det frivillige foreningsliv. 

Stolt borgmester: Engagerede unge er et privilegium
Også kommunens mange gode rum som Gimle og Musicon, hvor ungdomskulturen kan udfolde sig med de unge som drivkraft, og mentorordningen ’Brandkadetter’ har haft betydning for dommernes valg af Roskilde som årets vinderkommune.

”Der er sket så meget på ungeområdet det sidste år, og det er dejligt, at der bliver lagt mærke til det. Jeg er utrolig stolt af, at Roskilde Kommune er blevet kåret til Årets Ungdomskommune. Det betyder meget for mig, at de unge ved, at kommunen har respekt for deres ildhu og ideer,” siger Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) og fortsætter:

”Det er jo et kæmpe privilegium som kommune, at her vrimler med engagerede unge mennesker. Derfor arbejder vi i kommunen for hele tiden at skabe nogle platforme, hvor de unge kan udfolde deres evner og engagement.”

Ud over anerkendelsen og æren af at kunne kalde sig årets bedste ungekommune i 2013 består årets præmie af et kunstværk af den unge kunstner Lints. Prisen og præmien overrækkes officielt Roskilde i begyndelsen af det nye år.  

Albertslund og Kolding også på podiet
Andenpladsen går til Albertslund Kommune, som med en årlig ungebyrådsdag og andre spændende og usædvanlige tiltag sikrer de unge reel indflydelse i kommunen. De tre dommere har desuden lagt vægt på, at det er kommunens unge, der gennem Ungdomsrådet har indstillet kommunen til prisen.

”Det giver hæderen gennemslagskraft og styrker troværdigheden,” siger Klaus Levinsen, der er ph.d., studieleder og lektor i politisk sociologi ved Syddansk Universitet og en af de tre dommere for kåringen af ungdomskommuneprisen.

Årets tredjeplads går til Kolding på grund af kommunens fokus på at involvere de unge politisk.

”Gennem ’Unge på Tinge’ inddrager kommunen de unge og fremmer deres deltagelse i demokratiet. Samtidig øger debatmøderne kontakten mellem de unge og byrådet, og det fortjener anerkendelse,” siger Rasmus Scheelke, der er konsulent i Kommunernes Landsforening og en del af dommerkomitéen bag årets pris. 

Samtidig er tredjepladsen en anerkendelse af kommunens mange alsidige tilbud til de unge og et rigt foreningsliv og en særdeles god infrastruktur for foreninger og nystartede projekter. 

Om Årets Ungdomskommune

Ungdomskommuneprisen blev indstiftet af DUF- Dansk Ungdomsfællesråd i 2006 som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen samt 2. og 3. pladsen er udpeget af et dommerpanel bestående af DUFs formand Signe Bo, Rasmus Scheelke, konsulent i Kommunernes Landsforening, og Klaus Levinsen, der er ph.d., studieleder og lektor i politisk sociologi ved Syddansk Universitet.

Tidligere vindere

Indstil din kommune

Roskilde løb med sejren, fordi kommunen har en ambitiøs ungepolitik med gods i.

Signe Bo,
DUFs formand

Jeg er utrolig stolt af, at Roskilde Kommune er blevet kåret til Årets Ungdomskommune. Det betyder meget for mig, at de unge ved, at kommunen har respekt for deres ildhu og ideer.

Joy Mogensen (S),
borgmester i Roskilde Kommune 

De nominerede 2013

Albertslund Kommune

Gribskov Kommune

Hjørring Kommune

Horsens Kommune

Kolding Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune

Roskilde Kommune

Silkeborg Kommune

Slagelse Kommune

Vordingborg Kommune