• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Årets ungdomskommune 2015

DUFs pris som Årets Ungdomskommune 2015 går til Gentofte Kommune, der med en målrettet indsats for at engagere unge i demokratiet overhaler sine 11 konkurrenter til prisen.

Gentofte Kommune skaber gode rammer for de lokale unge og yder en imponerende indsats for at inddrage ungdommen i demokratiet. Derfor bliver det Gentofte, der løber med prisen som Årets Ungdomskommune 2015. 11 andre kommuner fra hele landet var med i opløbet om prisen, men et enigt dommerpanel peger på Gentofte som klar nummer ét.

”Vi hæfter os ved, at kommunen blandt andre var indstillet af en lokal ung kvinde, der på eget initiativ havde valgt at rose kommunens indsats på ungeområdet. Det viser os, at kommunens arbejde er forankret i ungdommen, og at Gentofte Kommune virkelig er et godt sted at være ung. Kåringen som Årets Ungdomskommune 2015 er et hædersmærke, der forpligter, og vi glæder os til at følge kommunens arbejde i fremtiden,” siger Signe Bo, der er formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og en del af Ungdomskommuneprisens dommerkomité.

Borgmester: Vi lytter til de unge
Dommerne lægger i deres begrundelse især vægt på Gentoftes målrettede arbejde med at få unge til at stemme, hvilket resulterede i en imponerende høj valgdeltagelse ved seneste kommunalvalg. Også etableringen af et ungekulturhus og den kendsgerning, at alle kommunens 11 skoler har tilmeldt sig det landsdækkende skolevalg, der skal styrke unges demokratiske forståelse, har vejet tungt.

”Jeg er både glad og stolt over, at DUF anerkender Gentofte Kommunes arbejde med ungeområdet med prisen som Årets Ungdomskommune 2015”, siger Gentoftes borgmester Hans Toft (K) og fortsætter:

”Igennem de seneste år har vi arbejdet målrettet med at involvere og samarbejde med de unge i udvikling af konkrete aktiviteter og faciliteter i kommunen. Det betyder, at de unge er inddraget i de politiske processer og beslutninger. Vi lytter til de unges ideer, som er grundlaget for vores arbejde. Og det skaber netop det store engagement, som DUF anerkender med prisen. Prisen går således i høj grad også til de unge selv.”

Prisen overrækkes i det nye år
Ud over anerkendelsen og æren af at kunne kalde sig årets bedste ungekommune i 2015 består årets præmie af et kunstværk af den unge kunstner Simon Fensholm.

Prisen og præmien overrækkes officielt Gentofte i begyndelsen af det nye år. Årets 2. og 3. plads gik til henholdsvis Skive og Jammerbugt Kommune.

Om prisen
Ungdomskommuneprisen blev indstiftet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd i 2006 som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen samt 2. og 3. pladsen er udpeget af et dommerpanel bestående af DUFs formand Signe Bo, Rasmus Scheelke, konsulent i Kommunernes Landsforening, og Klaus Levinsen, der er ph.d. og lektor i politisk sociologi ved Syddansk Universitet.

Årets Ungdomskommune

Med uddelingen af Årets Ungdomskommune belønner DUF hvert år den kommune, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår – gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Både kommunen selv, enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune. En kommune kan indstilles, hvis den fx giver ekstra gode rammer for unge musikere, har en spændende ungdomspolitik, har etableret et ungdomsråd eller noget helt fjerde – alle tiltag tæller!

Vinderkommunen belønnes med titlen “Årets Ungdomskommune” og et værk af en ung kunstner.

Hent DUFs flyer om Ungdomskommuneprisen 2015 ved at klikke her

Vi hæfter os ved, at kommunen blandt andre var indstillet af en lokal ung kvinde, der på eget initiativ havde valgt at rose kommunens indsats på ungeområdet.

Signe Bo,
DUFs formand

Vi lytter til de unges ideer, som er grundlaget for vores arbejde. Og det skaber netop det store engagement, som DUF anerkender med prisen. Prisen går således i høj grad også til de unge i Gentofte.

Hans Toft (K),
Borgmester i Gentofte

De nominerede 2015

- Gentofte Kommune

- Jammerbugt Kommune

- Skive Kommune

- Syddjurs Kommune

- Norddjurs Kommune

- Køge Kommune

- Sønderborg Kommune

- Aarhus Kommune

- Odsherred Kommune

- Rudersdal Kommune

- Hjørring Kommune

- Thisted Kommune