• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Årets Ungdomskommune 2018

Furesø Kommune arbejder ambitiøst med inddragelse af unge og med hele tiden at forbedre forhold for unge. Og for det modtager de nu prisen som Årets Ungdomskommune 2018.

Dommerpanelet bag prisen ”Årets Ungdomskommune 2018” har netop udpeget Furesø Kommune som det kommende års vinder af den ærefulde titel. I begrundelsen lægger dommerne særligt vægt på, at kommunen er nået meget langt med rigtig mange initiativer. De kommer hele vejen rundt med deres tiltag, og har noget at byde på for alle unge.

Furesø Kommune har blik for unge på kanten, de formår at handle hurtigt, sikrer praktikpladser, hvilket for mange unge er en stor udfordring, og så aktiverer de med deres ”Sjov lørdag” børn og unge både i og uden for foreningslivet. Furesø Kommune er en stor inspirator for andre kommuner,” lyder det bl.a. fra et enigt dommerpanel.

At arbejde med unges involvering og udfoldelsesmuligheder er desværre ikke en kommunal kerneopgave alle steder. Derfor er det også vigtigt, at vi anerkender og fremhæver de kommuner, der rent faktisk arbejder strategisk og helstøbt med de unge i deres kommune. Vi vil rigtig gerne ønske Furesø et stort tillykke med prisen, og vi glæder os til at følge de initiativer, der måtte fortsætte og/eller opstå i kølvandet på den nye titel,” lyder det fra Kasper Sand Kjær, formand i DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og en del af dommerpanelet.

En pris, der åbner døre
Prisen som Årets Ungdomskommune har i 2017 været tildelt Sønderborg Kommune, som i hele det indeværende år har kunne bryste sig af at være den bedste kommune for unge. Og titlen har åbnet døre for Sønderborg. Prisen har gjort det nemmere for kommunen at få unge til at bidrage, fordi de unge vidste, at kommunen tog dem alvorligt, og i byrådet er nogle tiltag blevet prioriteret frem for andre, netop fordi kommunen har være Årets Ungdomskommune.

Det er simpelthen guld værd, når man skal arbejde videre og udbygge det, man har været i gang med. Det har gjort det lettere at komme bredere ud blandt de unge, og politisk har det givet os en mulighed for at komme igennem med nogle ting hurtigere,” forklarer Charlotte Riis Engelbrecht, Formand for Kultur-, Borger- og Demokratiudvalget i Sønderborg.

Prisen som Årets Ungdomskommune 2018 bliver – sammen med et billede af en ung kunstner – overrakt til Furesø Kommune i starten af det nye år.

Årets andenplads går til Horsens, som særligt fremhæves for kommunes store indsats for at få alle unge med i fællesskabet – også dem, der normalt set ikke er en del af det. Tredjepladsen går til Odsherred, der anerkendes for, at der ikke er langt fra tanke til handling i kommunens arbejde. Det gør det nemmere at være ung, og ikke mindst at få gennemført unge-initiativer.

Om Årets Ungdomskommune
Prisen "Årets Ungdomskommune" blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt foreningsarbejde med børn og unge.

Dommerpanel har i år bestået af: Kasper Sand Kjær, formand i DUF, Maria Bruselius, lektor i unges samfundsengagement på Center for Ungdomsforskning, Susanne Eilersen, folketingsmedlem og kommunalordfører for Dansk Folkeparti og Charlotte Riis Engelbrecht, Formand for Kultur-, Borger- og Demokratiudvalget i Årets Ungdomskommune 2017 Sønderborg.

Årets Ungdomskommune

Med uddelingen af Årets Ungdomskommune belønner DUF hvert år den kommune, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår – gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Både kommunen selv, enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune. En kommune kan indstilles, hvis den fx giver ekstra gode rammer for unge musikere, har en spændende ungdomspolitik, har etableret et ungdomsråd eller noget helt fjerde – alle tiltag tæller!

Vinderkommunen belønnes med titlen “Årets Ungdomskommune” og et værk af en ung kunstner.

"I DUF sætter vi stor pris på, at ungepolitik prioriteres, og vi håber og glæder os til at se og følge endnu flere spændende unge-initiativer i Sønderborg."

Kasper Sand Kjær,
DUFs formand

"Jeg kan godt love, at vi bestemt ikke kommer til at hvile på laurbærrene – vi har mange planer i de kommende år for, hvordan vi kan blive en endnu bedre ungdomskommune.” 

Erik Lauritzen,
Borgmester i Sønderborg Kommune

De nominerede 2017

 • Skive Kommune
 • Norddjurs kommune
 • Egedal Kommune
 • Frederiksberg Kommune
 • Vallensbæk Kommune
 • Sønderborg Kommune
 • Aabenraa Kommune
 • Ringsted Kommune
 • Lolland Kommune.