• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Demokrati for og med nydanskere

Det er ikke nyt, at unge nydanskere stemmer mindre, men tendensen er nedadgående, og det er særligt bekymrende, at efterkommere stemmer mindre end deres forældre. Samlet set er det kun lidt over halvdelen af efterkommere, der stemmer – mod 87 % i befolkningen som helhed. Denne udvikling vil DUFs debatkoncept adressere. Målet er at skabe refleksioner og skubbe til nogle holdninger i målgruppen og at blive klogere på, hvad det er for nogle holdninger og barrierer, som ligger bag tallene.

Samarbejde med C:NTACT
DUF har i samarbejde med teatergruppen C:NTACT udviklet et koncept med teater og debat om demokrati, som skal sætte refleksioner i gang hos nydanske unge for at motivere dem til at stemme ved valg via ung-til-ung metoden.

Konceptet består af tre timers teater og debat, hvor første del er teater og debat, og anden del er workshop. C:NTACT arbejder ikke med professionelle skuespillere, men med unge, som bliver trænet i at dramatisere deres egen fortælling – i dette tilfælde om deres forhold til demokrati og valgdeltagelse. Mange af ’skuespillerne’ har nydansk baggrund, således at det er lettere for eleverne at spejle sig i personerne og i deres fortællinger.

Et afsæt for videreudvikling
Projektet har været afprøvet som et pilotprojekt på tre forskellige skoler, og DUF håber at videreføre og udvikle konceptet til mange flere grupper med en stor andel af unge nydanskere.

Lyder det som noget for dig? Så er du altid velkommen til at kontakte Filip Hove Kristensen, konsulent i DUF, for at høre mere: fhk@duf.dk eller tlf.: 60 20 14 06

Scherfigsvej 5  |  2100 København Ø  |  Tlf. 39 29 88 88  |  CVR. 13078513