• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Foreningslivet er guld værd

For første gang kortlægger DUF systematisk ungdomsorganisationernes betydning for den enkelte og samfundet: ”Foreninger for fremtiden” samler forskning og personlige beretninger om, hvilken værdi ungdomsorganisationerne har for unges trivsel og kompetencer.

Gennem de personlige beretninger kan du komme helt tæt på en tidligere statsminister, en verdensberømt kok, en flygtning fra Afghanistan, en ambassadør, en direktør for verdens største internationale avis, en spejderleder i provinsen, en minister, en spastisk lammet frivillig projektmager, en musikchef og mange flere, når de fortæller om deres tid i en af DUFs medlemsorganisationer.

Samtidig giver en række af landets fremmeste forskere ny viden og sætter friske tal på ungdomsorganisationernes betydning for unges liv, trivsel og kompetencer samt foreningernes bidrag til samfundet. 

Download bogen gratis 

I downloadboksen kan du helt gratis downloade DUFs antologi "Foreninger for fremtiden" som pdf med et enkelt klik.

Resuméudgaven er også tilgængelig som pdf. Den giver dig med syv overskuelige temaer i resuméform et skarpt og tilbundsgående overblik over ungdomsorganisationernes betydning for den enkelte og samfundet.

Husk, at du også kan bestille "Foreninger for fremtiden" i DUFs materialesektion, så den bliver sendt til dig med posten. Bogen er gratis at bestille.