• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Studieture i foreningslivet

På studieturene i foreningslivet viser vi hverdagen frem for politikere og andre, der sætter rammerne for medlemsorganisationernes arbejde. Foreningslivet opleves bedst i lokalområdet og i nærværet med de foreningsaktive, og vi vil gerne vise dem, hvorfor det er vigtigt at investere i børn og unges fritidsliv.

Derfor inviterer DUF flere gange om året politikere og beslutningstagere på studietur i de danske ungdomsforeninger, hvor vi sætter fokus på børn og unges rolle i udviklingen af Danmark.

På turene møder vi de ildsjæle, som danner rammerne om de sunde og rummelige fællesskaber. Hvad end det er spejdere, rollespillere, søndagsskoler etc. giver studieturen et indblik i, hvordan de værdibaserede foreninger arbejder aktivt med at opbygge unges selvværd og værdier, der klæder dem på til at engagere sig i samfundet.

Historier fra studieturene

Vi har brug for foreningerne, og den måde de kan arbejde på tværs af hinanden og på tværs af samfundet på. Det er med til at skabe sammenhold, og vi må bare erkende, at vi alene ikke kan skabe det samfund, vi gerne vil. Det har vi brug for foreningernes hjælp til.

MF Rasmus Nordqvist (Å) 
efter studieturen til Roskilde

 

Foreningerne tilbyder et fællesskab og skaber indhold i menneskers liv. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for at holde liv i foreningslivet, for det er her, at vi som mennesker får vores livskvalitet. Det er svært at være ensom, hvis man kommer i en forening flere gange om ugen. Det frivillige foreningsliv giver os mennesker noget, som vi ikke finder andre steder.

MF Tom Behnke (K) 
efter studieturen til Horsens

Foreningslivet er en af de bedste kilder, vi har til at sikre, at unge mennesker er en del af fællesskabet og har noget meningsfuldt at lave. Foreningerne er det bedste værn mod psykiske problemer, kriminalitet og mod marginalisering blandt unge. Det er virkelig vigtige opgaver, de frivillige løser her.

MF Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) 
efter studieturen til Kolding