• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Styrkelse af unges valgdeltagelse

Forskningen viser, at unges manglende valgdeltagelse har konsekvenser for fremtidens repræsentative demokrati, fordi valgdeltagelse er en norm, som grundlægges i ungdommen. Fravælger unge stemmeboksen – og tilvælger sofaen – er det oftest et valg for livet.

Samtidig er valgdeltagelse ved offentlige valg gensidigt afhængige, så når unge ikke stemmer ved eksempelvis et kommunalvalg, så stemmer de også i mindre grad ved folketingsvalg – og omvendt.

Derfor arbejder DUF for at styrke unges valgdeltagelse ved kommunalvalg, folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg. Det er nemlig en grundlæggende demokratisk udfordring, hvis unge ikke deltager i et valg og dermed stiller sig uden for direkte indflydelse på det samfund, de er en del af.

Europa-Parlamentsvalg 2014

Kun 59,5 procent stemte ved det sidste Europa-Parlamentsvalg. Derfor gør DUF en målrettet indsats for at øge unges valgdeltagelse og har samlet en række initiativer, som man kan benytte ved Europa-Parlamentsvalget 2014.

Læs om DUFs indsats ved EP-valGET 2014

KV2013

Ved kommunalvalget 2013 var DUF hovedaktør bag indsatsen for at øge unges valgdeltagelse. Det gav massivt afkast i form af øget valgdeltagelse.

Læs om DUFs indsats ved KV2013