• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUF Fokus: Den demokratiske samtale

Indhold:28
Udgivet:2016
Pris:Gratis
Antal ønskes:

Magasinet tager temperaturen på den demokratiske samtale i Danmark og får forskere, politikere, borgere og foreningers bud på, hvordan den politiske dialog og demokratiske deltagelse kan styrkes.

Mød Pernille Rosenkrantz-Theil, der udover at være folketingsmedlem for Socialdemokratiet også er initiativtager til Folkemøde Møn. Hun er nemlig overbevist om, at lokale folkemøder er én af måderne til at fremme den demokratiske samtale mellem borgere og beslutningstagere.

Få også otte punkter, som det er værd at være opmærksom på, hvis du vil lave et lokalt folkemøde i din egen kommune – ligesom de to frivillige ildsjæle Judy Egholm og Gitte Rasmussen, der tog initiativ til et folkemøde i henholdsvis Nyborg og Rudersdal Kommune. 

Magasinet stiller også skarpt på den online debatkulturen og får to forskeres bud på, hvordan den til tider hårde tone på de sociale medier kan ændres.

Læs også, hvorfor en række af DUFs medlemsorganisationer hvert år i juni tager turen til Bornholm for at være til stede på Folkemødet, og find ud af, hvad en god demokratisk samtale er for social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) og borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S).

Dine materialer
Ingen materialer...