• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Organisationsudvikling i Pinsekirkernes Børne- og Ungdomsforening

Det kræver stor tålmodighed og flid at udvikle en organisation. Men indsatsen lønner sig.

Korrekt registrering af medlemmerne og større deling af viden blandt lokalforeningerne. Det var nogle af målene, da DUFs konsulenttjeneste hjalp PBU - Pinsekirkernes Børne- og Ungdomsforening med at skabe positive forandringer i deres organisation.

Det blev besluttet at sætte særligt fokus på to udvalgte områder. Dels vanskelighederne med at få lokalforeninger til at udføre den nødvendige administration, så PBU kan registrere de medlemmer, foreningen har. Og dels skulle der sættes fokus på, hvordan det ville være muligt at styrke lokalforeningernes arbejde.

”Konsulenttjenesten hjalp blandt andet vores lokale til at bruge hinandens ressourcer og danne netværk. Processen var grænseoverskridende for nogle, men nu begynder de gode rapporter om det positive ved netværk lige så stille at komme ind,” siger Bjarne Ekberg, administrator i PBU.

Forløbet mellem Konsulenttjenesten og PBU startede i efteråret 2006 og varer frem til udgangen af 2008. Overordnet har DUF hjulpet PBU’s bestyrelse med at formulere de nødvendige tiltag i organisationen og afholdt en række oplæg og kurser om netværk og vidensdeling.

Ifølge Bjarne Ekberg har arbejdet været det hele værd, selvom det ikke altid har været let. ”Vores samarbejde med DUFs konsulenter har lært os, at organisationsudvikling er hårdt arbejde og en vedvarende proces, men det rykker og gør det sjovere at være bestyrelse og ansat.”