• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening: Klare mål for fremtiden

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening fik støtte til at opsætte klare mål for fremtiden, så foreningen kan fastholde sin position som tidssvarende og attraktiv for sine medlemmer.

I Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, UNF, arbejder godt 200 frivillige med at arrangere foredrag, ScienceCamps og studieture til videnskabelige højborge som CERN og NASA. Arrangementerne skal gøre endnu flere børn og unge interesserede i naturvidenskab, teknologi og medicin. 

UNF så dagens lys i 1944, mens landsforeningen blev stiftet i 2002. Siden er medlemstallet steget støt, og bestyrelsen oplevede pludselig et behov for at lægge en solid plan for foreningens fremtid. Derfor tog de i august 2011 kontakt til DUFs organisationskonsulenter. 

”Vi regnede selvfølgelig med, at DUFs konsulenter havde masser af erfaring inden for frivilligt organisationsarbejde og evnerne til at dele den med os. Det fik vi ret i,” siger Steffen Stokbæk, formand for UNF.

Det flyvske blev jordnært
Efter en række møder, workshops i bestyrelsen og løbende sparring fik UNF med støtte fra DUF lavet en klar handlingsplan med langsigtede mål for bestyrelsens arbejde. Tiltagene blev sat i gang i foråret 2012, og målsætningerne sikrer, at UNF’s landsledelse fortsat har en stærk tilknytning til sine medlemmer og lokalforeninger, og styrker samtidig UNF’s position som en tidssvarende og attraktiv forening, der kan tiltrække nye medlemmer.

”Jeg har svært ved at forestille mig processen uden konsulentbistanden fra DUF. Det, der før var flyvsk, er nu meget mere jordnært og lettere at forholde sig til. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at den hjælp, vi har fået, vil blive brugt i foreningen mange år frem. Personligt har jeg også fået en masse redskaber, som jeg helt sikkert vil bruge i mit fremtidige arbejde i UNF,” forklarer formanden.