• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Ungdomslederkursus

Vil du være international ungdomsleder?
Har du mod på udfordringer? Vil du opleve en ny kultur? Og har du lyst til at indgå i frivilligt og meningsfuldt arbejde i fællesskab med andre unge? Så er DUFs ungdomslederprogram det helt rigtige for dig.

En ungdomsleder er en ung frivillig mellem 18 og 30 år, der udveksles tre til 12 måneder mellem organisationer i Danmark og Mellemøsten/Nordafrika eller udviklingslandene.

DUF uddanner ungdomsledere
En central del af udvekslingen er DUFs ungdomslederkursus, som du skal deltage på forud for dit ophold.

Det er på DUFs ungdomslederkursus, at samarbejdet mellem ungdomslederne for alvor sparkes i gang. Kurset ruster ungdomslederne til den rolle de skal udfylde, skaber klarhed over arbejdsopgaverne og giver en grundig introduktion til internationalt projektarbejde. 

Sociale og faglige kompetencer styrkes
Det er et intenst forløb, hvor både sociale og faglige kompetencer udfordres og styrkes.  
Ungdomsleder Sofie Jespersen fra IMCC var meget begejstret for de erfaringer hun tog med sig videre fra ungdomslederkurset: 

"Jeg vil sige, at på et kursus som dette vokser man egentlig lidt som person. Man får enormt mange redskaber, som man kan bruge, når man skal af sted og lave workshops og udforme projekter, så man er meget mere kompetent efter at have været på dette her kursus,” fortæller hun.

Kurset løber over en-to uger og ungdomslederne undervises i blandt andet international projektstyring, dialog og facilitering. 

Læs mere om ungdomslederprogrammet og formalia i retningslinjerne for Projektpuljen og MENA Puljen til partnerskabsaktiviteter samt i ungdomslederguiden. Det hele kan downloades i boksene til venstre.

Næste kursus

Forår 2017: DUFs ungdomslederkursus afholdes på Emmaus i Haslev fra 20. februar til 6. marts.

Efterår 2017: DUFs ungdomslederkursus afholdes på Emmaus i Haslev fra 2.-16. september.