• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Værktøjer

Her finder du en værktøjskasse af viden og redskaber til en række centrale emner inden for organisationsledelse.

Kodeks for ungdomsorganisationers adgang

Unges interesse for politik og samfundets udvikling styrkes af at møde andre engagerede unge. Derfor er der lavet et kodeks for samfundsengagerende ungdomsorganisationers adgang på ungdomsuddannelser.

Læs Kodekset

Faglig viden

DUFs arbejde med organisationsudvikling trækker bl.a. på de ledelsesfaglige områder Organisational Development (OD), systemisk ledelse og Appreciative Inquery (AI). Har du lyst til at læse mere om emnerne, kan du finde inspiration nedenfor.

Links og bøger om organisationsudvikling 

Børneattester

Foreninger der har aktiviteter, der involverer børn under 15 år, skal indhente børneattest, inden de ansætter eller beskæftiger en ny medarbejder/frivillig, hvis personen skal have direkte kontakt med børn under 15 år. Læs DUFs hvem, hvad og hvorfor omkring børneattester.

DUF rådgiver om børneattester

DUF-analyser

DUF foretager jævnligt undersøgelser om unge, foreningsliv og demokrati. Vi har nu samlet alle DUFs analyser i en ny sektion på hjemmesiden.

Læs DUFs analyser

Medlemsundersøgelse

Design og gennemfør jeres egen medlemsundersøgelse. DUF stiller gratis analyseredskab til rådighed for medlemsorganisationer. 

Bliv klogere på jeres medlemmer

DUF skaber netværk

Gennem vidensdeling og netværk med andre organisationer kan du lade dig inspirere af andres succeser og få hjælp til at løse konkrete problemstillinger i din egen organisation.

Bliv en del af DUFs netværk