• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Foreningsliv og demokrati i kommunerne

DUF har flere undersøgelser om synet på foreningsliv, den frivillige indsats i børne- og ungdomsorganisationerne og inddragelsen af unge i demokratiet. Analyserne viser blandt andet stor efterspørgsel på ungdomspolitikker i kommunerne, og at kommunerne er indstillet på at forbedre foreningernes vilkår. 

Kommunalchefer anbefaler ungepolitik, 15.07.11

Kun hver femte kommune har en ungdomspolitik, og det er problematisk, mener børne- og kulturcheferne.

Læs mere...

Kommuner vil forbedre ungdomsindsats, 15.07.11

Alle kommuner bør indføre en særskilt ungdomspolitik, mener 82 procent af landets byrådspolitikere.

Læs mere...

Måling: Byrådspolitikernes syn på foreninger, 14.07.11

Hvor meget kender landets byrådsmedlemmer til foreningslivet? En ny DUF-undersøgelse giver svaret.

Læs mere...

Kommuner vil oprette ungeråd, 13.07.11

Alle kommuner bør oprette ungdomsråd, mener stort flertal af landets byrådsmedlemmer. I dag har kun 36 kommuner et ungeråd.

Læs mere...

Kommuner vil sikre foreningerne indflydelse, 12.06.10

Foreningslivet skal have bedre vilkår, mener et stort flertal af landets kommunalpolitikere. 75 procent vil sikre foreningerne større indflydelse i kommunerne.

Læs mere...

Kommuner vil give unge en stemme, 01.06.10

Et stort flertal af lokalpolitikere vil øge unges demokratiske deltagelse. En lavere valgretsalder er vejen frem, mener byrådsmedlemmerne i en ny undersøgelse. 

Læs mere...

Byrådskandidater vil forbedre foreningers vilkår, 06.11.09

Foreningslivet skal have bedre vilkår, mener et stort flertal af de kandidater, der stiller op til kommunalvalget den 17. november.

Læs mere...

Byrådskandidater er vilde med foreningslivet, 06.11.09

85 procent af kandidaterne til kommunalvalget mener, at foreningslivet i høj grad gavner lokalsamfundet. Det viser en undersøgelse blandt byrådskandidater i hele landet.

Læs mere...

Brug af DUFs analyser

Anvendelse af DUFs analyser skal ske med kildeangivelsen 'DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd', mens analyser fra Gallup-instituttet skal kildeangives 'TNS Gallup for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd'.

DUF har ofte baggrundsinformation – eller nyere, endnu ikkeoffentliggjorte undersøgelser – som vi kan give adgang til efter aftale.

Kontakt DUF, hvis du ønsker mere information om vores undersøgelser.