• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nydanskere, foreningsliv og demokrati

DUF har undersøgt synet på inddragelse af unge nydanskere i foreningslivet og demokratiet. Analyserne peger på, at foreningslivet spiller en afgørende rolle i integrationen af nydanskere – og det skal de ifølge byrådspolitikerne blive ved med.

Antal af unge nydanske frivillige mere end fordoblet, 28.05.14

Antallet af frivillige nydanskere er på tre år steget med 108 procent. Socialminister Manu Sareen er begejstret over DUFs resultater med at engagere flere unge nydanskere i foreningslivet.

Læs mere...

Foreninger skal integrere Ali og Aisha, 09.11.09

Foreningslivet skal løse flere integrationsopgaver i kommunerne, mener et flertal af byrådskandidaterne. Unge nydanskere, der er foreningsaktive, får gode netværk og bliver aktive i lokalt.

Læs mere...

Ungdomsorganisationer integrerer nydanskere, 03.04.09

Foreningslivet spiller en afgørende rolle i integrationen af nydanskere, mener et stort flertal ifølge en ny Gallup-undersøgelse.

Læs mere...

Brug af DUFs analyser

Anvendelse af DUFs analyser skal ske med kildeangivelsen 'DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd', mens analyser fra Gallup-instituttet skal kildeangives 'TNS Gallup for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd'.

DUF har ofte baggrundsinformation – eller nyere, endnu ikkeoffentliggjorte undersøgelser – som vi kan give adgang til efter aftale.

Kontakt DUF, hvis du ønsker mere information om vores undersøgelser.