• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Unges demokratiske deltagelse

Unges brug af medier og deres inddragelse og deltagelse i lokalt og nationalt demokrati bliver sat under lup gennem DUFs analyser. Analyserne understreger, at unge er politisk interesserede, og viser tydelig sammenhæng mellem unges deltagelse i foreningslivet og deres aktive demokratiske engagement som voksne. 

Unge mænd melder sig ud af demokratiet, 17.03.16

Et stigende antal unge mænd vælger sofaen frem for stemmeboksen, når der er valg i Danmark. Det viser en ny undersøgelse om danskernes valgdeltagelse fra Københavns Universitet, som DUF har støttet.

Læs mere...

Hvad får unge til at stemme? 15.12.14

DUF har støttet en ny forskningsrapport, som giver unik viden om valgmobilisering. Læs forskernes konklusioner, og bliv klogere på, hvad der får unge til stemmeurnerne.

Læs mere...

SMS’er fik unge til stemmeboksen, 16.05.14

DUFs sms’er var en effektiv måde at få unge vælgere til stemmeurnerne. Sådan siger valgforskere bag en ny rapport om effekten af indsatserne for at øge valgdeltagelsen ved kommunalvalget i 2013.

Læs mere...

Ny forskning giver liv til rekruttering af ungdomspolitikere, 22.04.14

Hvad får unge til at gå ind i politik? DUF og CeFU præsenterer ny forskning, der skal engagere flere unge i politiske ungdomsorganisationer. Ungdomspolitikere er klar til at brugere resultaterne.

Læs mere...

Unge dumper sociale medier, 20.12.12

54 procent af unge mellem 16 og 25 år får således deres primære viden om politik og aktuelle samfundsforhold fra TV, radio og aviser, viser en undersøgelse, som Gallup har foretaget for DUF.

Læs mere...

Politikere ønsker prøvevalg i skolerne, 14.07.11

Et stort flertal af landets byrådsmedlemmer vil styrke skolernes demokratiundervisning og indføre årlige prøvevalg.

Læs mere...

Foreninger giver demokratiet et boost, 25.05.11

Unge, der er engagerede i foreningslivet, bliver også demokratisk aktive som voksne. Det viser en undersøgelse, som DUF har foretaget.

Læs mere...

Ungdomsforeninger er rugekasse for politikere, 28.10.10

De politiske ungdomsorganisationer skaber toppolitikere. Størstedelen af Folketingets medlemmer har trådt deres politiske barnesko i en politisk ungdomsorganisation, viser undersøgelse fra DUF.

Læs mere...

Brug af DUFs analyser

Anvendelse af DUFs analyser skal ske med kildeangivelsen 'DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd', mens analyser fra Gallup-instituttet skal kildeangives 'TNS Gallup for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd'.

DUF har ofte baggrundsinformation – eller nyere, endnu ikkeoffentliggjorte undersøgelser – som vi kan give adgang til efter aftale.

Kontakt DUF, hvis du ønsker mere information om vores undersøgelser.