• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Foreninger skaber kompetencer og trivsel

Foreningslivet giver kompetencer, der kan gøre en forskel som både politikere og erhvervsleder. Samtidig er de unge, der er en del af et fællesskab i en forening, mere tilfredse og lykkeligere end andre unge på deres alder. Herunder kan du læse om nogle af dem, der har har haft foreningslivets positive indflydelse tæt inde på livet. 

17 fremadstormende unge

DUF repræsenterer 600.000 aktive unge og 100.000 frivillige fra 70 børne – og ungdomsorganisationer. 17 af dem – fra hver deres organisation – sidder i DUFs styrelse og udstikker den politiske retning for foreningslivet.

Mød DUFs styrelse

International ledererfaring

300 unge har deltaget i DUFs Ungdomslederprogram, hvor frivillige udveksles mellem organisationer i Danmark, udviklingslandene, Mellemøsten og Nordafrika i op til 12 måneder. Lige nu har DUF ungdomsledere i Jordan, Uganda og Rwanda.

Læs mere om DUFs ungdomslederprogram

Kompetencer for livet

Joy Mogensen (S), borgmester i Roskilde, og Bjarke Buhl, afdelingsleder i Grundfos, fortæller om deres erfaringer fra foreningslivet. De har begge gjort karriere på baggrund af de kompetencer, de har opnået som frivillige i en ungdomsorganisation.

Se videoen "Kompetencer for livet"

Erhvervslederes baggrund

To ud af tre danske erhvervsledere har været aktive i foreningslivet. 75 procent af cheferne mener, at foreningsarbejdet har gavnet deres karriere. En Gallup-undersøgelse foretaget for DUF blandt 200 danske erhvervsledere viser, at cheferne i høj grad skeler til ansøgernes fritidserfaringer, når de ansætter nye medarbejdere.

Læs mere om undersøgelsen