• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nydanskere, foreningsliv og demokrati

DUF og DUFs medlemsorganisationer har iværksat flere projekter, der styrker nydanskeres deltagelse i foreningslivet og demokratiet. Nedenstående cases beskriver samarbejderne. 

BUS bygger relationer til nydanskere i Aalborg Øst

Den 12. april 2013 trak Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd fulde huse til DUKA-event 2013. Arrangementet er et tilbagevendende initiativ og del af DUFs Krydsfelt-projekt.

Læs mere om projektet i Aalborg Øst

Mangfoldighed i lokale foreninger

Krydsfelt er navnet på DUFs udviklingsprojekt, der skal øge den etniske mangfoldighed i det lokale foreningsliv. DUF giver tilskud til, at lokalforeninger samarbejder om at engagere flere nydanske børn og unge i foreningernes aktiviteter. Projektet er støttet af Social- og Integrationsministeriet.

Læs mere om Krydsfelt og den lokale indsats

Madskoler med succes

Vejle er en af de syv kommuner i landet, hvor landbrugets børne- og ungdomsorganisation 4H siden 2006 har lavet etniske madskoler. At børn og unge laver mad på tværs af kulturer, er så stor en succes, at 4H har oprettet en ny 4H-klub i byen.

Læs mere om etniske madskoler

Aktivt spejderliv på stenbroen

Råbåndsknob, lejrbål og ture i naturen. På Nørrebro har Det Danske Spejderkorps oprettet en gruppe, der skal gøre flere unge nydanskere til aktive og ansvarsbevidste medborgere. 70 børn og unge er med i gruppen, og over 60 er nydanskere.

Læs artiklen ”Nydanskere skal med i fællesskabet”

Fremtidens erhvervsledere

Dansk erhvervsliv samarbejder i stigende grad med nydanske ungdomsforeninger. Partnerskabsorganisationen O.N.E. skaber blandt andet netværk mellem forsikringsselskabet Tryg og sine 600 unge, nydanske medlemmer.

Læs artiklen ”Nydanske foreninger giver erhvervslivet medvind”

DUFs partnerskabsprojekt

Tyrkisk lektiecafé med danske gloser

Dansk Anatolien Ungdom har oprettet 10 lektiecaféeer i Kbh, Vejle, Århus, Albertslund, Køge, Kokkedal, Roskilde, Helsingør og Slagelse. 250 dansktyrkiske børn og unge får hver uge får hjælp til skolearbejdet.

Læs artiklen om foreningens lektiecafé i Roskilde

Besøg Dansk Anatolien Ungdom på Facebook

Nydanske skakmestre

Dansk Skoleskak har flere aktuelle integrationsprojekter. Et af dem er "Bring minoriteterne i spil", et treårigt socialprojekt i Århus og København, hvor nydanske børn får undervisning i skak. Projektet involverer 4.500 skoleelever, 250 skolelærere og opstart af 25 nye skoleskakklubber.

Læs mere om "Bring minoriteterne i spil"