• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

5 mio. kr. skal få unge i stemmeboksen

TV2-Regionerne har fået tildelt 5 mio. kr. til et projekt, der skal øge unges interesse for demokrati og få flere til at stemme ved kommunalvalget i november 2017.

Projektet hedder ”Unge stemmer i 17”, og har to ambitioner. For det første skal de otte TV2-Regioner i samarbejde med unge finde ud af, hvordan demokratisk debat gøres interessant og relevant. Og for det andet skal projektet gerne resultere i en højere stemmeprocent blandt unge ved kommunalvalget.

Det er en stor udfordring for alle de etablerede medier at formidle politisk stof til unge, og vi har ikke fat i dem - især ikke når det handler om dækningen af det nære demokrati. Som licensfinansieret medie er det ekstremt vigtigt at se på, hvordan vi kan bidrage til den demokratiske proces over for den unge målgruppe,” udtaler Morten Kjær Petersen, direktør på TV2 Lorry.

Ved hjælp af blandt andet sociale medier, apps og events håber TV2-Regionerne at kunne fange de unges interesse.

”Vi tror på, at de unge gerne vil, og at det måske er os, der ikke giver dem det, der er relevant for dem. ”Unge stemmer i 17” giver os muligheden for at prøve nogle nye ting af, og vi håber, at det kan skabe refleksion og debat omkring kommunalvalget blandt de unge,” tilføjer Morten Kjær Petersen.

Unge og demokrati
En af kerneopgaverne i DUF er at fremme unges deltagelse i demokratiet. En vigtig opgave er at få de danske medier til at tage de unge seriøst og lave indhold rettet mod dem. DUF har derfor også med glæde takket ja til at være en del af projektet ”Unge stemmer i 17”.

Vi ved, at det at stemme i høj grad er et spørgsmål om vane. Det er derfor utrolig vigtigt, at vi får de unge i stemmeboksen så tidligt som muligt. Jeg tror på, at dette projekt kan være et rigtig godt skridt på vejen. Vi glæder os i hvert fald til at bidrage med viden om og ideer til, hvordan unge kan blive mere aktive i den demokratiske proces,” siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF.

Flere unge i stemmeboksen
OECD undersøgte sidste år unges politiske interesse på tværs af 34 lande og konkluderede, at danske unge ligger helt i top. Det afspejler sig dog ikke på valgdagene, hvor andelen af unge, der stemmer, er markant lavere end i resten af befolkningen.

Der er ingen tvivl om, at unge i Danmark gerne vil engagere sig, og projektet ”Unge stemmer i 17” kan forhåbentlig være med til at hæve både engagement og stemmeprocent. Det er meget positivt, at de danske medier har fået øjnene op for at formidle relevant og seriøst indhold til unge,” slutter Kasper Sand Kjær.

Fakta - Her kommer pengene fra
Mere end 80 mio. kr. er til overs fra licensmidlerne fra 2015. Den 6. januar 2017 blev partierne bag medieaftalen for 2015-2018 enige om, hvordan disse skulle fordeles. En fordeling, der blandt andet betyder, at de regionale TV 2-virksomheder får tildelt 5 mio. kroner til medfinansiering af projektet ”Unge stemmer i 17”. Projektet går i gang snarest muligt og løber frem til 31. december 2017. Hvis projektet bliver en succes, er det forhåbningen at udvikle det, så det bliver en del af TV2-Regionernes dækning ved næste folketingsvalg.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede nyheder

Relaterede filer