• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Årets Ungdomskommune 2018: Furesø Kommune

Furesø Kommune arbejder ambitiøst med inddragelse af unge og med hele tiden at forbedre forhold for unge. Og for det modtager de nu prisen som Årets Ungdomskommune 2018.
24. november 2017|RSS|Sidsel Stybe Vestergaard

Dommerpanelet bag prisen ”Årets Ungdomskommune 2018” har netop udpeget Furesø Kommune som det kommende års vinder af den ærefulde titel. I begrundelsen lægger dommerne særligt vægt på, at kommunen er nået meget langt med rigtig mange initiativer. De kommer hele vejen rundt med deres tiltag, og har noget at byde på for alle unge.

Furesø Kommune har blik for unge på kanten, de formår at handle hurtigt, sikrer praktikpladser, hvilket for mange unge er en stor udfordring, og så aktiverer de med deres ”Sjov lørdag” børn og unge både i og uden for foreningslivet. Furesø Kommune er en stor inspirator for andre kommuner,” lyder det bl.a. fra et enigt dommerpanel.

At arbejde med unges involvering og udfoldelsesmuligheder er desværre ikke en kommunal kerneopgave alle steder. Derfor er det også vigtigt, at vi anerkender og fremhæver de kommuner, der rent faktisk arbejder strategisk og helstøbt med de unge i deres kommune. Vi vil rigtig gerne ønske Furesø et stort tillykke med prisen, og vi glæder os til at følge de initiativer, der måtte fortsætte og/eller opstå i kølvandet på den nye titel,” lyder det fra Kasper Sand Kjær, formand i DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og en del af dommerpanelet.

En pris, der åbner døre
Prisen som Årets Ungdomskommune har i 2017 været tildelt Sønderborg Kommune, som i hele det indeværende år har kunne bryste sig af at være den bedste kommune for unge. Og titlen har åbnet døre for Sønderborg. Prisen har gjort det nemmere for kommunen at få unge til at bidrage, fordi de unge vidste, at kommunen tog dem alvorligt, og i byrådet er nogle tiltag blevet prioriteret frem for andre, netop fordi kommunen har være Årets Ungdomskommune.

Det er simpelthen guld værd, når man skal arbejde videre og udbygge det, man har været i gang med. Det har gjort det lettere at komme bredere ud blandt de unge, og politisk har det givet os en mulighed for at komme igennem med nogle ting hurtigere,” forklarer Charlotte Riis Engelbrecht, Formand for Kultur-, Borger- og Demokratiudvalget i Sønderborg.

Prisen som Årets Ungdomskommune 2018 bliver – sammen med et billede af en ung kunstner – overrakt til Furesø Kommune i starten af det nye år.

Årets andenplads går til Horsens, som særligt fremhæves for kommunes store indsats for at få alle unge med i fællesskabet – også dem, der normalt set ikke er en del af det. Tredjepladsen går til Odsherred, der anerkendes for, at der ikke er langt fra tanke til handling i kommunens arbejde. Det gør det nemmere at være ung, og ikke mindst at få gennemført unge-initiativer.

Om Årets Ungdomskommune
Prisen "Årets Ungdomskommune" blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt foreningsarbejde med børn og unge.

Dommerpanel har i år bestået af: Kasper Sand Kjær, formand i DUF, Maria Bruselius, lektor i unges samfundsengagement på Center for Ungdomsforskning, Susanne Eilersen, folketingsmedlem og kommunalordfører for Dansk Folkeparti og Charlotte Riis Engelbrecht, Formand for Kultur-, Borger- og Demokratiudvalget i Årets Ungdomskommune 2017 Sønderborg.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede filer