• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Årets Ungdomskommune 2018: Se de nominerede

Prisen som Årets Ungdomskommune uddeles hvert år til en kommune, der gør en ekstraordinær indsats for unge, og i år er 12 kommuner med i opløbet om titlen som årets bedste kommune for unge 2018.
2. november 2017|RSS|Sidsel Stybe Vestergaard

I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær forskel for børn og unge.

Med prisen som årets ungdomskommune hylder og anerkender vi en kommune, der gør en særlig indsats for at skabe gode rammer for unges indflydelse og liv. At arbejde med unges involvering og udfoldelsesmuligheder burde være en kommunal kerneopgave, men desværre er der alt for få kommuner, der arbejder strategisk og helstøbt med de unge i deres kommune,lyder det fra Kasper Sand Kjær, formand i DUF.

”Vi håber, at vi med uddelingen af Årets Ungdomskommune kan være med til at opildne endnu flere kommuner til at arbejde aktivt med eller fortsat prioritere ungeinddragelse, foreningsliv og at skabe nogle gode vilkår for unges liv,” uddyber han.

De nominerede
I år er 12 kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune, og de nominerede er: Aabenraa Kommune, Skanderborg Kommune, Middelfart Kommune, Herlev Kommune, Frederikssund Kommune, Struer Kommune, Assens Kommune, Furesø Kommune, Aarhus Kommune, Odsherred Kommune, Horsens Kommune og Gladsaxe Kommune.

Om Årets Ungdomskommune
Prisen "Årets Ungdomskommune" blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt foreningsarbejde med børn og unge.

Vinderen bliver kåret i slutningen af november måned af et dommerpanel, som i år - foruden DUFs formand Kasper Sand Kjær – består af Maria Bruselius, lektor i unges samfundsengagement på Center for Ungdomsforskning, Susanne Eilersen, folketingsmedlem og kommunalordfører for Dansk Folkeparti og Charlotte Riis Engelbrecht, Formand for Kultur-, Borger- og Demokratiudvalget i Årets Ungdomskommune 2017 Sønderborg.

Prisen samt en kunstpræmie af en ung kunstner overrækkes til vinderkommunen i januar 2018.

 

Læs mere om Ungdomskommuneprisen

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN
Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.
Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.

Relaterede filer