• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.
5. december 2017|RSS|Søren Gisselmann

I anledning af det fjerde møde i regeringens Disruptionråd besøgte en håndfuld af rådets medlemmer mandag formiddag EUC Nord i Hjørring, hvor omkring 150 elever deltog i Demokratiets Dag.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen var en af dagens gæster, og han glædede sig over det store engagement blandt eleverne.
”Vi ved, at udviklingen kommer til at stille store krav til fremtidens kompetencer. Både når det kommer til de tekniske færdigheder, men især også når det drejer sig om at blive rustet til at være en aktiv del af samfundet. Demokratiets Dag formår på en unik måde at få de unge på erhvervsuddannelserne til at diskutere politik og holdninger med afsæt i deres egen hverdag”, siger Troels Lund Poulsen

Masser af holdninger og lyst til at blande sig 
Med på besøget var også LO-formand Lizette Risgaard, direktør for Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad, filminstruktør Hella Joof og DUFs formand Kasper Sand Kjær.

”Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi er meget glade for Demokratiets Dag i DUF. Netop blandt eleverne på erhvervsuddannelserne er valgdeltagelsen lavere end deres jævnaldrende, men hver gang vi kommer ud med Demokratiets Dag møder vi unge med en masse holdninger og lyst til at blande sig”, siger Kasper Sand Kjær.

Læs Lars Løkke Rasmussen og Kasper Sand Kjærs debatindlæg "Alle unge med ind i fremtiden" på dagen for Demokratiets Dag i Hjørring. 

FAKTA: Demokratiets Dag
Demokratiets Dag afvikles i samarbejde mellem DUF, LO, Danske Erhvervsskoler, Erhvervsskolernes Elevorganisation og Landssammenslutningen af Handelsskoleelever. I 2017 afvikles 70 arrangementer for flere end 6.000 elever på erhvervs- og produktionsskoler over hele landet.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
DFUNK Østjylland får en tredjeplads i kampen om prisen Årets Ungdomsforening 2017
DFUNK Østjyllands arbejde med at inddrage unge med flygtningebaggrund i organisationens aktiviteter er beundringsværdigt og vidner om en forening, der tager stort samfundsansvar.
DSU Distrikt Sjælland løber med andenpladsen i kapløbet om at blive Årets Ungdomsforening 2017
”Et faglært Sjælland” er et imponerende projekt, der inspirerer til en ny type arbejde for de politiske ungdomsorganisationer. Arbejdet med projektet har givet DSU Distrikt Sjælland en flot...

Relaterede nyheder

Relaterede filer

Scherfigsvej 5  |  2100 København Ø  |  Tlf. 39 29 88 88  |  CVR. 13078513