• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Bliv internationalt aktiv med Explore: Marokko

DUF har åbnet for tilmeldingen til Explore: Marokko, der er en kursusrække for dig, som ønsker hjælp til at kickstarte det internationale engagement i din forening.

Brænder du for at gøre en forskel, samtidig med at du får unikke internationale oplevelser og kompetencer? Så er Explore: Marokko noget for dig.

Explore er DUFs internationale kursusforløb. Sammen med andre fra din forening får du et intensivt introduktionsforløb med rådgivning og undervisning i internationalt projektarbejde, og I får hjælp til at finde en partnerorganisation i Marokko, som I kan samarbejde med.

Få unik erfaring med projektstyring
DUFs første Explore-forløb fandt sted i 2014, og for Venstres Ungdom (VU) blev det startskuddet til et samarbejde med Moroccan Young Decision Makers.

"Vi meldte os til Explore, fordi det er en unik uddannelse for de medlemmer, der var afsted, men også for hele vores organisation. Explore hjalp os, så vi ikke var helt på bar bund, da vi skulle i gang med det internationale projektarbejde, og forløbet gav en unik erfaring med projektstyring," fortæller Christoffer Lilleholt fra VU. Siden da har VU gennemført et succesfuldt pilotprojekt i Marokko om at øge unges valgdeltagelse.

Hvad går Explore ud på?
Gennem to intensive kursusdage i efteråret bliver du introduceret til det internationale arbejde i DUF. Du lærer mere om internationale partnerskaber og projekter, organisationsforståelse, præsentationsteknikker, budgetlægning og regnskabsaflæggelse. Du får samtidig viden om Marokko og indblik i, hvilke ungdomsorganisationer I kan samarbejde med.

Efterfølgende rejser DUF sammen med Explore-holdet til Marokko, hvor I skal mødes med forskellige ungdomsorganisationer, som matcher jeres forening, og som I efterfølgende kan indgå et samarbejde med.

DUFs konsulenter guider jer igennem processen med at finde en relevant og egnet partnerorganisation og støtter op om de følgende faser af jeres internationale projektarbejde, hvor I vil have mulighed for at søge støtte fra DUFs MENA Pulje.

Sådan kommer du med
DUF holder introaften til Explore: Marokko i København den 26. maj kl. 17-20. Introaftenen er åben for alle, som gerne vil høre mere om forløbet.

Du tilmelder dig introaftenen ved at klikke her.

Din forening kan deltage i Explore: Marokko, hvis I er 2-4 frivillige eller ansatte i en af DUFs medlemsorganisationer, som har jeres landsorganisations støtte til at udforske DUFs internationale muligheder.

Praktisk information

 • Kursusdag 1 afholdes hos DUF den 27. august kl. 10-20
 • Kursusdag 2 afholdes hos DUF den 17. september kl. 10-20
 • Den fælles rejse til Marokko finder sted i uge 41

Det er gratis at deltage, og der er rejserefusion til møderne i Danmark. DUF dækker også alle omkostninger i forbindelse med den fælles rejse til Marokko.

For yderligere information kontakt international konsulent, Helle Joensen, på hj@duf.dk eller tlf. 60201441.

Fakta: DUFs arbejde i Mellemøsten og Nordafrika
DUF støtter sine medlemsorganisationer i at indgå i partnerskaber med andre ungdomsorganisationer i Mellemøsten, Nordafrika og i udviklingslandene. I de internationale projekter lærer unge af hinanden og skaber forandringer i fællesskab for at styrke unges deltagelse og indflydelse i regionen.

DUFs arbejde i MENA-regionen er en del af Det Arabiske Initiativ under Udenrigsministeriet.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede filer