• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Bliv klogere på unges fællesskaber med to tilbud fra DUF

Foreningslivet tilbyder sammenhold og forpligtende fællesskaber, men er det, hvad nutidens unge vil have? To tilbud fra DUF stiller skarpt på, hvad unge søger og savner i fællesskaber.

Vil I som forening blive klogere på emner som unge, motivation, foreningsliv og fællesskab? DUF tilbyder i marts to arrangementer, der hver især formidler ny viden og spændende perspektiver fra DUFs store forskningsprojekt "Fremtid i Forening?".

Tag med DUF til konference om ungdomsforskning
Som en del af ”Fremtid i Forening?” har DUF samarbejdet med Center for Ungdomsforsknig (CeFU) om en undersøgelse af unges forhold og forventninger til fællesskaber.

Undersøgelsen bygger på en række interviews med unge om betydningen af de mange forskellige fællesskaber, som de hver dag indgår i – lige fra familiære relationer til fællesskaber forankret i skolen eller fritiden.

Onsdag den 29. marts 2017 fremlægger lektor i ungdomsforskning Maria Bruselius Jensens undersøgelsens resultater til CeFUs netværkskonference.

DUF har et antal fripladser til konferencen, som vi tilbyder til interesserede i DUFs medlemsorganisationer. 

Send en mail til Henrik Bang Bjørgo senest 15. marts med navn og kontaktoplysninger på op til tre deltagere, hvis I vil med til konferencen.

Læs mere om konferencen

Sæt fokus på fremtiden i jeres forening til fyraftensmøde i Aarhus
Konferencen er ikke jeres eneste mulighed for at blive klogere på unges fællesskaber, og hvordan I kan bruge den nye viden i udviklingen af jeres forening og til at tiltrække og fastholde unge.

Torsdag den 16. marts inviterer DUF til fyraftensmøde i Aarhus, hvor vi med udgangspunkt i resultaterne fra "Fremtid i Forening?" zoomer ind på de unges prioriteringer, når det kommer til fællesskaber.

Vi ser også nærmere på de behov, som forskellige fællesskaber hver især opfylder for de unge.

Læs mere om fyraftensmødet i Aarhus og tilmeld dig

FAKTA: Fremtid i Forening?
I 2016 indgik DUF et samarbejde med en række forskere fra Syddansk Universitet og Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet for at få ny viden om unges forhold til fællesskaber og foreningsliv. Projektet hedder "Fremtid i Forening?" og har frembragt ny viden og mange spændende perspektiv på unges forhold til fællesskab og foreningsliv.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede filer