• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Danmarks stærkeste fællesskab findes i Sønderborg

Tusindvis af spejdere fra hele verden er samlet i Sønderborg til Danmarkshistoriens største spejderlejr.
26. juli 2017|RSS|Cecilie Meldgaard Goth

Under temaerne ”Vi sætter spor i os selv, hinanden og omverden” og “Vi er Danmarks stærkeste fællesskab” fylder 37.500 spejdere fra hele verden i disse dage en mark udenfor Sønderborg til Spejdernes Lejr 2017.

Spejdernes Lejr er Danmarkshistoriens største spejderlejr og et samarbejde mellem fem af DUFs medlemsorganisationer: Det Danske Spejderkorps, KFUM-spejderne, De Grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Lejren, der åbnede officielt den 22. juli, fungerer som et lille lokalsamfund med eget postnummer og posthus, hospital, børnehave, restauranter, cafeer, supermarkeder, kirke og en moske. Derudover har lejren også sin helt egen kopi af Storebæltsbroen bygget i rafter.

Et fællesskab med plads til alle
43 lande og 1099 forskellige spejdergrupper er repræsenteret på lejren, og går man rundt på pladsen, møder man et hav af forskellige uniformer og spejdere i alle aldre.

DUFs formand Kasper Sand Kjær besøgte lejren i torsdags og var meget begejstret over at opleve, hvordan de godt 40.000 spejdere lever, går på opdagelse og bliver klogere på verden og hinanden.

"Det er virkelig et helt unikt fællesskab, man træder ind i, når man besøger Spejdernes Lejr - et fællesskab, hvor der er plads til alle, og hvor de i fællesskab udvikler og flytter hinanden," lyder det fra Kasper Sand Kjær.

FAKTA: Spejdernes Lejr i tal

 • 4000 frivillige bruger deres sommerferie på Spejdernes Lejr.
 • 1099 spejdergrupper er tilmeldt Spejdernes Lejr.
 • 70 % af deltagerne på Spejdernes Lejr er børn og unge under 18 år.
 • 4.500 af deltagerne kommer fra udlandet.
 • 43 lande er repræsentereret på Spejdernes Lejr.
 • 80 mio. kroner er budgettet for Spejdernes Lejr. 

Spejdernes Lejr finder sted fra den 22. til den 30. juli 2017.

Læs mere om Spejdernes Lejr 2017

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer