• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DM i debat: Mød de otte seje semifinalister

Den 4. og den 11 maj blev de indledende runder til DM i debat afholdt i Politikens Hus. Begge dage var der fuld gang i de debatlystne unge og blandt det hujende publikum.
23. maj 2017|RSS|Sidsel Stybe Vestergaard

Med emner som ligestilling, ledighed, ensomhed, clickbates, gratis tandlæge, kriminalitet, LGBT og præstationssamfundet blev første runde skudt i gang. Én af gangen kom deltagerne på scenen og havde hver 60 sekunder til at argumentere for den - ifølge dem - mest oversete sag i Danmark. Konkurrencen var benhård, og allerede her – efter 60 sekunder – blev de første deltagere sorteret fra.

Kæpheste og snappy comebacks
Herefter kom deltagerne på scenen to og to og udfordrede hinandens i deres ”kæpheste”, og her kom der for alvor gang i både debatten, tonelejet, snappy comebacks og tilråb fra salen. Der blev diskuteret alt lige fra forbud mod buræg til kvinders omkostninger i forbindelse med menstruation, og konkurrencens tre dommere blev sat på en opgave, der både indebar at følge med i de unges debat, give konstruktiv kritik og uddele karakterer efter hver endt duel.

Dommerne lagde særligt vægt på, at debattørerne lyttede til hinanden og brugte det, den anden sagde aktivt i debatten, at de kunne mærke personen bag ordstrømmen, og at debatten var sammenhængende og blev ført i en ung stil med respekt for modparten.

I løbet af de to dage blev 31 unge debattører skåret ned til otte.

”Det er rigtig dejligt at se så mange deltagere fra DUFs medlemsorganisationer blandt debat-deltagerne – både fra spejderbevægelsen, de sociale organisationer, de politiske unge og elevbevægelsen, og jeg glæder mig rigtig meget til de kommende runder af DM i debat,” siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF. 

De otte semifinalister er nu fundet, og blandt dem er seks fra DUFs medlemsorganisationer.

De otte semi-finalister er:
Nilly Taheri fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Andreas Weidinger fra Konservativ Ungdom, Sigrid Friis fra Radikal Ungdom, Simon Lindkær Andersen fra Venstres Ungdom, Majbritt Maria Nielsen, blogger på Berlingske, Emil Sloth Andersen fra Radikal Ungdom og deltager på Kritikerskolen E2015, Emil Moselund Østergaard også fra Radikal Ungdom og deltager på Kritikerskolen og Hannes Dau fra Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Og vinderen er…
Vinderen i DM i debat og den ærefulde titel som Danmarks bedste debattør bliver fundet på Folkemødet på Bornholm i midten af juni. Semifinalerne bliver afholdt fredag den 16. juni kl. 13.30, og finalen løber at stablen lørdag den 17. juni kl. 14.30 – begge dage hos Politiken på Gæstgiveren.

Begge arrangementer er gratis, og vi håber på bred opbakning fra DUFs medlemsorganisationer. 

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer