• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUF: Nedsæt en ungdomskommission

Åbn øjnene for ungdommen - nedsæt en ungdomskommission! Sådan lyder opfordringen fra DUF til politikerne på Christiansborg.
3. oktober 2007|RSS|Mie Schannong Hansen

DUF efterspørger en ungdomspolitik, som samler områder som uddannelse, boligforhold, social- og arbejdsmarkedspolitik i forhold til unge.
”Danmark er et uland, når det gælder det ungdomspolitiske område,” fastslår DUFs formand Jeppe Bruus Christensen, og påpeger, at der i Sverige, Norge og alle andre europæiske lande arbejdes seriøst med ungdomspolitik.

Han opfordrer danske politikere til at danne en særlig kommission, som skal kortlægge hele ungdomsområdet og forberede en egentlig ungdomspolitik.

”Alle er enige om, at ungdommen er Danmarks vigtigste råstof og skal hurtigt igennem uddannelsessystemet. Men det kræver en samlet ungdomspolitik, og lige nu taber de unge i lobby-demokratiets leflen for de ældre og friværdien,” siger Jeppe Bruus Christensen.

DUF har længe påpeget behovet for en ungdomspolitik, som koordinerer de forskellige ungdomsområder og sikrer, at rammerne om de unges liv er optimale.
 

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN
Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.
Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.

Relaterede sider

Relaterede filer