• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUF og Helsingør går sammen om ambitiøst demokratiforsøg

DUF samarbejder med Helsingør Kommune om at øge unges valgdeltagelse markant ved kommunalvalget i november.

Det står skidt til med opbakningen til demokratiet blandt danske unge. De 16-25-åriges tillid til demokratiet er faldet markant siden 2014, viser ny undersøgelse fra DUF. Og det er ikke kun tilliden til demokratiet, der er i frit fald. Samme tendens ses i de unges politiske selvtillid og tro på, at deres holdninger har betydning.

Derfor har Helsingør Kommune og DUF netop indgået et samarbejde om Danmarks mest ambitiøse demokratiforsøg, der skal styrke de unges demokratiforståelse og valgdeltagelse op til Kommunalvalget 2017. 

Politik på de unges præmisser
Målet er at møde alle kommunens unge med initiativer, der vil få dem til at diskutere demokrati og politik og selv tage aktiv politisk stilling. Indsatsen har desuden et særligt fokus på Helsingørs nydanske unge, der havde den tredjelaveste valgdeltagelse på landsplan ved kommunalvalget i 2013.

"Selvom størstedelen af de unge interesserer sig for politik, forudsætter deres engagement, at vi diskuterer politik på de unges præmisser og om emner, der ligger dem på sinde. I DUF glæder vi os til at samarbejde med Helsingør Kommune om at få flere unge til at udvikle egne holdninger og give dem indblik i, hvordan de selv politisk kan påvirke deres hverdag. For vores demokratis fremtid afhænger af, at unge engagerer sig i det," siger DUFs formand Kasper Sand Kjær.

De unge skal engageres der, hvor de færdes
I månederne op til kommunalvalget afholder DUF og Helsingør Kommune sammen en lang række aktiviteter, hvor de unge møder og oplever demokrati og politik i praksis. Der vil være demokratiworkshops og politiske debatter ude på kommunens ungdomsuddannelser og andre aktiviteter i fitnesscentre, Multiparken og steder, hvor de unge færdes.
Derudover skal en valgavis udviklet og produceret af de unge selv, synlighed i byrummet og boligområder, SMS-reminderes og aktiviteter på sociale medier alt sammen bidrage til, at flere unge tager turen til stemmeboksen den 21. november.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer