• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUF og idrætten sætter fokus på det frivillige foreningsliv ved kommunalvalget

DUF og idrættens organisationer giver dit kommende byråd ideer til, hvordan det lokale foreningsliv kan styrkes, med en række stormøder om frivillighed og foreningsliv op til kommunalvalget.
25. juli 2017|RSS|Cecilie Meldgaard Goth

Det frivillige foreningsliv udgør en hjørnesten i det lokale demokrati og skaber aktive medborgere og stærke fællesskaber. På den måde bidrager foreningsdanmark aktivt til udvikling af vores velfærdssamfund, men et velfungerende og mangfoldigt foreningsliv forudsætter, at kommunerne støtter og prioriterer de lokale foreninger og respekterer de foreningsaktives motivation og drivkraft. 

Kommunalvalget 2017 nærmer sig med hastige skridt, og de lokale kandidater starter inden længe deres valgkampagner. Derfor er DUF, DGI, DIF og Danmarks Firmaidrætsforbund gået sammen om at sætte fokus på det frivillige foreningsliv og præge de kommunale dagsordener i en retning, der sikrer og forbedrer vilkårene for det folkeoplysende foreningsarbejde ude i kommunerne. 

6 stormøder og 6 centrale temaer
I månederne op til Kommunalvalget den 21. november afholder DUF, DGI, DIF og Danmarks Firmaidrætsforbund seks fælles stormøder over hele Danmark, hvor kommende byrådsmedlemmer på tværs af partier kan få inspiration og konkrete ideer til at arbejde med og udvikle det lokale foreningsliv i deres kommune efter valget.

Stormøderne har særligt fokus på seks temaer inden for foreningsliv og frivillighed, som DUF, DGI, DIF og Danmarks Firmaidrætsforbund sammen står inde for og samarbejder om at få højt op på dagsorden hos landets mange kommunalvalgskandidater.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Ungdomsdelegat til FN: Unge er nøgleaktør, hvis verdensmålene skal nås
Den danske ungdomsdelegat, Clara Halvorsen, er vendt hjem fra sit første møde i FN, hvor hun sammen med finansminister Kristian Jensen satte fokus på unges særlige rolle i FN’s 17 verdensmål.
Regeringen værner om religiøse fællesskaber og trosfrihed
Regeringen afviser at forbyde rum til religiøse aktiviteter på landets uddannelsesinstitutioner og værner således om unges ret til at tænke og tro, som de vil.
Danmarks stærkeste fællesskab findes i Sønderborg
Tusindvis af spejdere fra hele verden er samlet i Sønderborg til Danmarkshistoriens største spejderlejr.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer