• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUF om civilsamfundsstrategi: Uambitiøst

DUFs formand savner en større og bredere satsning på det frivillige Danmark i regeringens nye civilsamfundsstrategi.
10. oktober 2017|RSS|Søren Gisselmann

Socialminister Mai Mercado (K) har i dag offentliggjort regeringens civilsamfundsstrategi; Strategi for et stærkere civilsamfund. Strategien indeholder en række mindre initiativer især rettet mod den sociale sektor og samarbejdet mellem frivillige og kommunale aktører.

“Jeg vil selvfølgelig gerne kvittere for, at regeringen forsøger at sætte nogle gode rammer for civilsamfundet, mest afgørende på de frie driftsmidler. Jeg havde dog gerne set, at man i civilsamfundsstrategien havde hævet blikket og fremlagt ambitioner for en større del af civilsamfundet”, siger Kasper Sand Kjær, formand for DUF.

Kasper Sand Kjær har siddet med i den task force, der er kommet med anbefalinger til inklusionen af socialt udsatte i frivillige fællesskaber og vilkårene for den frivillige sociale sektor, og det er disse anbefalinger, der nu udgør rygraden i civilsamfundsstrategien. 

”Regeringens strategi er først og fremmest en strategi for den frivillige sociale sektor, og jeg synes, at det er både ærgerligt og uambitiøst, at regeringen ikke ønsker en større og bredere satsning på det frivillige Danmark. Det almene foreningsliv har et stort potentiale for at hjælpe med både sociale og integrationsproblemer i samfundet - men det kræver en langt mere ambitiøs satsning på at understøtte og styrke foreningslivet, hvis det potentiale skal nås”, siger Kasper Sand Kjær.

Læs civilsamfundsstrategien her

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Camping og kommuneudveksling skal hæve valgdeltagelsen blandt unge
Kommunal- og regionsrådsvalget 2017 er lige om hjørnet. Tre foreninger har med hjælp fra DUFs InitiativStøtte sat sig for at hæve unges valgdeltagelse den 21. november.
DUFs modtager inputs fra medlemsorganisationer
I slutningen af september måned har DUF afholdt fire dialogmøder med en række medlemsorganisationer. Formålet med møderne var at bidrage til viden og ejerskab om DUFs aktiviteter og serviceydelser og...
Regeringen dropper at fjerne foreningers momsrefusion
Regeringen dropper planen om at spare millioner af kroner på foreningers momsrefusioner efter massiv kritik.

Relaterede sider

Relaterede filer

Scherfigsvej 5  |  2100 København Ø  |  Tlf. 39 29 88 88  |  CVR. 13078513