• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUFs formand: Nedsæt en ungdomskommission

Folketinget bør nedsætte en ungdomskommission. Sådan lyder det fra DUFs formand i kølvandet på Mette Frederiksens tale på Folkemødet om sårbare unge.
16. juni 2017|RSS|Cecilie Meldgaard Goth

Mette Frederiksen (S) brugte det meste af sin tale på dette års Folkemøde til at italesætte udfordringen med, at danske børn og unge aldrig har haft mere frihed og bedre muligheder, men alligevel lider mange af ensomhed, depression og angst.

Hun opfordrede derfor til, at vi som samfund begynder at tale om problemet, og det glæder DUFs formand, der nu samler opfordringen op.

"Jeg er meget glad for, at Mette Frederiksen sætter det på dagsordenen. Det er en svær snak, og der er ikke noget quickfix, men det er både tiltrængt og nødvendigt, at vi får taget hul på snakken. Derfor foreslår DUF, at Folketinget nedsætter en ungdomskommission,” lyder det fra Kasper Sand Kjær.

”Vi har brug for at levere nogle svar til de tusinder af unge, der i dag ikke får de nødvendige tilbud og hjælp. Der er en gruppe af unge, der har brug for mere hjælp i psykiatrien – dem skal vi hjælpe langt bedre end i dag,” uddyber han.

Bedre muligheder for et godt ungdomsliv for alle unge
Kasper Sand Kjær peger samtidig på, at der også er en stor gruppe af almindelige og velfungerende unge, som i stigende grad bukker under for præstationspres, stress og forestillingen om det perfekte liv, der skal udstilles på Facebook.

”Denne gruppe af unge bliver tabt på gulvet, fordi de er for raske til psykiatrien, men ikke raske nok til at passe uddannelse og arbejde. Vi skal have gjort op med de årsager, der fører til depression og angst, og skabe bedre muligheder for et godt ungdomsliv for alle unge. Derfor bør Folketinget nedsætte en ungdomskommission.”

En ungdomskommission om det gode ungdomsliv bør ifølge DUFs formand arbejde med en bred dagsorden.

"Jeg opfordrer Folketinget til at nedsætte en ungdomskommission, fordi det er en problemstilling, som har mange lag og går på tværs af mange områder - både uddannelse, sundhed og socialområdet. Derfor er det nødvendigt med en kommission, der kan arbejde på tværs med en bred dagsorden," siger Kasper Sand Kjær.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN
Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.
Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer