• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Explore-uddannelse kickstarter internationalt engagement

DUFs nye internationale uddannelse Explore: Marokko får rosende ord fra foreninger, som har afsluttet det første skræddersyede forløb. Vær med, når Explore: Tunesien fortsætter successen i 2015.
2. december 2014|RSS|Marie Engberg Helmstedt

Frivillige fra Frit Forum, Landsforeningen for Kristne Ungdomsforeninger og Venstres Ungdom er netop hjemvendt fra Marokko. Her har de taget de første store skridt mod nye internationale partnerskaber gennem mødet med forskellige marokkanske ungdomsorganisationer.

"Vi har manglet lidt kontinuitet og erfaring i det internationale arbejde, og det har derfor været vigtigt at få hjælp af DUF. Explore: Marokko gav os tryghed i forhold til at starte et nyt partnerskab, og vi kan virkelig bruge vores viden og redskaber fra uddannelsen i mødet med de marokkanske organisationer," siger Medine Duvarci fra Frit Forum, som deltog i Explore: Marokko i år.

Startskud til internationale partnerskaber
De tre foreninger er de første deltagere på Explore-uddannelsen, der er DUFs nye træningsforløb for medlemsorganisationer, som ønsker at engagere sig i internationale partnerskaber og projekter.

Gennem internationale partnerskaber kan DUFs medlemmer engagere frivillige på nye måder og tilbyde netværk, spændende oplevelser og udfordringer. Resultaterne fra Explore: Marokko viser, at introduktionsforløb med skræddersyet rådgivning og uddannelse gør det lettere at komme i gang med internationalt arbejde for foreninger uden megen erfaring.

En sidegevinst ved Explore-uddannelsen er samtidig netværket og den løbende erfaringsudveksling imellem de danske foreninger, som deltager.

"Gennem Explore får vi en følelse af fællesskab med de andre danske foreninger. Det er en kæmpe styrke, at vi nu kender hinanden og kan dele erfaringer om vores fremtidige partnerskaber i Marokko," forklarer Jonas Sidenius fra Frit Forum.

Explore: Tunesien
Din forening kan være med, når den nye Explore-uddannelse starter i efteråret 2015. Explore: Tunesien retter sig mod jer, som vil bidrage til at styrke unges organisering og mulighed for at få indflydelse i det tunesiske samfund. Som forening kræver det ingen særlige forudsætninger at deltage, da DUFs internationale konsulenter guider jer igennem processen med at finde en egnet partnerorganisation og alle følgende faser af det internationale projektarbejde.

Explore: Tunesien åbner for tilmeldinger fra DUFs medlemsorganisationer i løbet af foråret 2015. Har I spørgsmål omkring uddannelsen, kan I kontakte DUFs internationale konsulent Helle Q. Joensen på tlf. 60 20 14 41 eller hj@duf.dk.

Se DUFs flyer om Explore: Tunesien 2015

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede filer