• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Foreningsaktive indtager chefstolen

Frivilligt foreningsarbejde gavner karrieren. Det viser en undersøgelse, som Gallup har foretaget blandt 200 danske erhvervsledere.
1. juli 2009|RSS|Pressemeddelelse fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

To ud af tre danske erhvervsledere har været aktive i foreningslivet. Engagementet har gavnet deres karriere og gjort dem til bedre ledere. Det fremgår af en undersøgelse, som Gallup har foretaget for DUF.

”I foreningslivet lærer de unge at planlægge, organisere og lede aktiviteter. Det er kompetencer, som erhvervslivet og hele samfundet kan bruge,” siger Rune Siglev, der er næstformand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Gallup har spurgt 200 erhvervsledere inden for vidt forskellige brancher. Og tre ud af fire chefer, som har været foreningsaktive, mener, at det frivillige arbejde har gavnet deres karriere. Desuden mener langt de fleste erhvervschefer med foreningsbaggrund, at foreningslivet har gjort dem til bedre ledere.

Foreningsaktive har bedre jobmuligheder
Gallup-undersøgelsen viser samtidig, at erhvervslederne i høj grad skeler til ansøgernes fritidserfaringer, når de ansætter nye medarbejdere.

88 procent af lederne vurderer, at foreningslivet styrker de unges erhvervsmuligheder. 83 procent af lederne finder det positivt, hvis en jobansøger har ledererfaring fra foreningslivet. Og når erhvervslederne ansætter folk, vægter de foreningserfaring højt.

”Foreningserfaring kan i høj grad bruges, når unge søger job. Det er jo ikke ligegyldigt, om man tager til stranden eller laver frivilligt socialt arbejde. Foreningslivet er fritid med mening, og de kompetencer kan bruges i erhvervslivet og hele samfundet,” siger DUFs næstformand.

FAKTA:
67 procent af erhvervslederne har været aktive i foreningslivet. Langt de fleste har deltaget i foreningsaktiviteter i mere end fire år.
60 procent af chefer med foreningserfaring mener, at foreningsarbejdet har gjort dem til bedre chefer.
75 procent af chefer med foreningserfaring mener, at det foreningsarbejdet har gavnet deres karriere.
Gallup-undersøgelsen blev gennemført i maj 2009.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede nyheder