• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018

Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
6. februar 2018|RSS|Sidsel Stybe Vestergaard

Det er med oprigtig stor glæde, at jeg i dag kan overrække prisen til en kommune, der har gjort et stort stykke arbejde for, at alle unge kan få et godt ungeliv. En kommune som gennem en bred vifte af initiativer, samarbejder og aktiviteter har formået at få alle unge med i fællesskabet.” Sådan lød det fra DUFs formand Kasper Sand Kjær, da han talte ved overrækkelsen på Furesø Rådhus.

Furesø Kommune har med tiltag, der både retter sig mod unge, der er på kanten, unge der skal have et kærligt skub ind i fællesskabet, og unge som har så meget energi, at de selv skaber egne projekter med penge fra ”Unge penge puljen” vist, at vejen til et godt ungeliv, ikke så meget er én vej, og ét godt ungeliv, men at det tager sig ud i mange forskellige veje - og at det gode ungeliv kan foldes ud på mange forskellige måder.

Læs også den officielle afsløring af, at Furesø Kommune vandt prisen.

En pris der forpligter
I Furesø er både ungdommen og borgmesteren stolte af prisen. Borgmester i Furesø, Ole Bondo Christensen, fortalte bl.a. ved overrækkelsen, at han glæder sig til at møde sine borgmester-kollegaer og prale med prisen, men han er også opmærksom på, at der følger hårdt arbejde med sådan en pris:

En sådan pris forpligter, og vi vil derfor fortsat have fokus rettet mod en positiv udvikling af hele ungeområdet i 2018 og i årene frem,” lød det fra Ole Bondo Christensen.

Et forbillede for andre
"Årets Ungdomskommune" uddeles som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt foreningsarbejde med børn og unge.

Jeg håber, at vi med prisen kan motivere jer til at forsætte arbejdet med at sikre gode rammer for et godt ungeliv og igangsætte flere initiativer, der bakker unges deltagelse i samfundet og engagement i foreningslivet op,” lød det slutteligt fra Kasper Sand Kjær.

Om prisen:
Prisen "Årets Ungdomskommune" blev stiftet i 2006 af DUF. Med prisen følger – udover æren og retten til at prale - et kunstværk fra en ung kunstner. Maleriet, som Furesø Kommune modtog ved overrækkelsen, er malet af Emilie Marie Foli, som er 22 år og bor i København, hvor hun folder sit kunstneriske talent ud både som maler, digter og fotograf og som kunstnerisk blogger.

I år var 12 kommuner nomineret til prisen som Årets Ungdomskommune. Årets andenplads gik til Horsens, som særligt blev fremhævet for kommunes store indsats for at få alle unge med i fællesskabet – også dem, der normalt set ikke er en del af det. Tredjepladsen gik til Odsherred, der blev anerkendt for, at der ikke er langt fra tanke til handling i kommunens arbejde. Det gør det nemmere at være ung, og ikke mindst at få gennemført unge-initiativer.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.
Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN
Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.

Relaterede filer