• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN

Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.

Danske ungdomsorganisationer har i december og januar kunne indstille kandidater til DUFs nye hold af ungdomsdelegater, der skal repræsentere danske unge i FN i 2018. Nu kan du se, hvem de dygtige nyvalgte delegater er.

Her er DUFs seks ungdomsdelegater i 2018

Tema: Ligestilling, sundhedsrettigheder og menneskerettigheder

 • Sarah Chehri, IMCC
 • Ida Paetau, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Tema: Verdensmål

 • Natascha Skjaldgaard, KFUM-Spejderne
 • Sara Rønning-Bæk, Venstres Ungdom

Tema: Klima og Miljø

 • Amalie Helmbo Hansen, Nødhjælpens Ungdom
 • Monika Skadborg, Danske Studerendes Fællesråd

Det var et meget stærkt ansøgerfelt, og de valgte ungdomsdelegater komplementerer hinanden med en samlet bred erfaring med FN og deltagelse i internationale multilaterale fora, god indsigt i FN’s verdensmål, politisk tæft og erfaring med outreach til danske ungdomsorganisationer.

Et nyt større ungdomsdelegatprogram
DUF har som led i Udenrigsministeriets ungepakke fået en større bevilling til ungdomsdelegatprogrammet. DUF har i de sidste tre år udpeget én officiel ungdomsdelegat til FN, men kan fra 2018 nu sende hele seks ungdomsdelegater afsted. Samtidig gør den nye bevilling det muligt at sikre, at ungdomsdelegaterne kommer endnu bredere ud til den danske ungdom med deres arbejde.

I 2017 var 25-årige Clara Halvorsen fra Radikal Ungdom Danmarks ungdomsdelegat. Sammen med finansminister Kristian Jensen præsenterede Clara Halvorsen Danmarks og DUFs fokus på unges ligeværdige deltagelse i arbejdet med verdensmålene på FN’s Højniveaumøde i New York i juli, ligesom at hun også leverede talen på Danmarks vegne om unges bidrag til verdens udvikling på FN’s generalforsamling i september.

Forankringen af verdensmålene herhjemme var en vigtig prioritet for Clara Halvorsen. Derfor inviterede hun sammen med DUF til dialogmøder, hvor DUFs medlemsorganisationer blev klogere på verdensmålene og fik ideer til, hvordan de aktivt kan bruge målene i deres foreningsarbejde.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.
DFUNK Østjylland får en tredjeplads i kampen om prisen Årets Ungdomsforening 2017
DFUNK Østjyllands arbejde med at inddrage unge med flygtningebaggrund i organisationens aktiviteter er beundringsværdigt og vidner om en forening, der tager stort samfundsansvar.

Relaterede sider

Relaterede filer