• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Hold valgmøde i foreningen

Kommunalvalget er lige om hjørnet, men det er ikke for sent for at engagere sig i det. Hold et valgmøde i foreningen og få svar på, hvad politikerne i jeres kommune vil gøre for foreningslivet.
24. oktober 2017|RSS|Cecilie Meldgaard Goth

Om få uger skal omkring 2.500 nye kommunalpolitikere vælges i Danmarks 98 kommuner. I mange byer og lokalsamfund bliver der arrangeret valgmøder, hvor politikerne kan afkræves svar på, hvordan de for eksempel vil gøre det lettere at være frivillig eller aktiv i en forening. 

Valgmøderne giver samtidig også foreningerne mulighed for at fortælle politikerne, hvor skoen trykker, og hvad politikerne kan og burde gøre.

I Frederikshavn har den lokale sammenslutning FUF – Frederikshavns Ungdoms Fællesråd, som er paraplyorganisation for alle ungdomsforeningerne i kommunen, arrangeret i alt tre valgmøder.

I Aarhus er to af DUFs medlemsorganisationer, KFUM & KFUK og FDF, gået sammen og har inviteret lokalpolitikerne på besøg i deres lokaler.

Lav jeres eget valgmøde
Vil din forening gøre KFUM & KFUK og FDF kunsten efter, så kan I sagtens nå det endnu. Det behøver nemlig ikke at være svært eller planlægges i rigtig god tid at holde et valgmøde.

Sådan gør I: 

 1. Find en dato og et sted, hvor der kan være 30 eller flere mennesker
 2. Inviter en kandidat fra hvert parti – husk at invitere alle lister, der stiller op
 3. Send invitationerne ud til foreningens medlemmer og andre interesserede

Sådan kan I invitere til jeres valgmøde:

 • Inviter via foreningens hjemmeside ved at sende en mail til medlemmerne.
 • Opret valgmødet som et event på Facebook og bed medlemmerne om at dele den.
 • Send invitationen som SMS og bed modtagerne om at tage naboen, studiekammeraten eller underboen med og om at sende SMS'en videre.
 • Lav en plakat og hæng eller stil den et centralt sted i byen eller lokalområdet.

Inden selve mødet er det en god ide, at I forbereder et par spørgsmål om netop det, I brænder for, og som er vigtigt for jeres forening.

Måske kan få I et par ideer fra oplægget "Seks budskaber fra foreningslivet", som DUF har lavet sammen med idrættens organisationer i forbindelse med Kommunal- og regionsrådsvalget 2017. 

Hent "Seks budskaber fra foreningslivet"

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN
Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.
Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer