• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Fortjener din kommune at blive Årets Ungdomskommune?

Formår din kommune at engagere unge? Eller har du haft en idé til et projekt, som det lykkedes dig at få igennem hos kommunen? Så fortjener din kommune måske prisen som Årets Ungdomskommune 2018.

Med uddelingen af Årets Ungdomskommune belønner DUF hvert år en kommune, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår – gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Det kan for eksempel være en kommune, som giver ekstra gode rammer for unge musikere, har en spændende ungdomspolitik, har etableret et ungdomsråd eller noget helt fjerde - alle tiltag tæller, og både kommunen selv, enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune til prisen. 

Et dommerpanel udpeger vinderen 
Vinderen udpeges af et dommerpanel, der vil lægge særlig vægt på tre elementer:

 1. Deltagelse: Unge bør inddrages i kommunens beslutningsprocesser, særligt på de områder, der har indvirkning på deres liv og hverdag.
 2. Fritid og foreningsliv: En bred vifte af fritids- og foreningstilbud er afgørende for, at unge kan udvikle og tilegne sig nye kompetencer og afprøve talenter og drømme. Kommunen bør skabe gode rammer for et alsidigt foreningsliv og samspil mellem de kommunale fritidstilbud og foreningslivet.
 3. Livsmuligheder: Det er ikke muligt at lave en udtømmende liste over, hvad der gør rammen om et godt ungdomsliv, men en række basisområder skal generelt være i orden. Kommunen bør tilbyde et bredt udvalg af gode uddannelser, trygge ungdomsboliger og målrettet hjælp til udsatte grupper. 

Se uddybning af kriterier

Sådan indstiller du en kommune til prisen
DUF åbner for indstillinger den 15. september 2017, og fristen for at indstille er fredag den 13. oktober 2017 kl. 12.00. 

Du indstiller en kommune ved at udfylde informationsskemaet og sende det til duf@duf.dk mærket 'Årets Ungdomskommune 2018'. 

FAKTA: Årets Ungdomskommune
Prisen som Årets Ungdomskommune blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen bliver kåret af et dommerpanel og får besked medio november. 

Tidligere års videre er: Sønderborg (2017), Egedal (2016), Gentofte (2015), Kolding (2014), Roskilde (2013), Viborg (2012) og Vejle (2011).

Læs mere om Årets Ungdomskommune

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Ungdomsdelegat til FN: Unge er nøgleaktør, hvis verdensmålene skal nås
Den danske ungdomsdelegat, Clara Halvorsen, er vendt hjem fra sit første møde i FN, hvor hun sammen med finansminister Kristian Jensen satte fokus på unges særlige rolle i FN’s 17 verdensmål.
Regeringen værner om religiøse fællesskaber og trosfrihed
Regeringen afviser at forbyde rum til religiøse aktiviteter på landets uddannelsesinstitutioner og værner således om unges ret til at tænke og tro, som de vil.
Danmarks stærkeste fællesskab findes i Sønderborg
Tusindvis af spejdere fra hele verden er samlet i Sønderborg til Danmarkshistoriens største spejderlejr.

Relaterede filer