• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Fortjener din kommune at blive Årets Ungdomskommune?

Formår din kommune at engagere unge? Eller har du haft en idé til et projekt, som det lykkedes dig at få igennem hos kommunen? Så fortjener din kommune måske prisen som Årets Ungdomskommune 2018.

Med uddelingen af Årets Ungdomskommune belønner DUF hvert år en kommune, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår – gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Det kan for eksempel være en kommune, som giver ekstra gode rammer for unge musikere, har en spændende ungdomspolitik, har etableret et ungdomsråd eller noget helt fjerde - alle tiltag tæller, og både kommunen selv, enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune til prisen. 

Et dommerpanel udpeger vinderen 
Vinderen udpeges af et dommerpanel, der vil lægge særlig vægt på tre elementer:

 1. Deltagelse: Unge bør inddrages i kommunens beslutningsprocesser, særligt på de områder, der har indvirkning på deres liv og hverdag.
 2. Fritid og foreningsliv: En bred vifte af fritids- og foreningstilbud er afgørende for, at unge kan udvikle og tilegne sig nye kompetencer og afprøve talenter og drømme. Kommunen bør skabe gode rammer for et alsidigt foreningsliv og samspil mellem de kommunale fritidstilbud og foreningslivet.
 3. Livsmuligheder: Det er ikke muligt at lave en udtømmende liste over, hvad der gør rammen om et godt ungdomsliv, men en række basisområder skal generelt være i orden. Kommunen bør tilbyde et bredt udvalg af gode uddannelser, trygge ungdomsboliger og målrettet hjælp til udsatte grupper. 

Se uddybning af kriterier

Sådan indstiller du en kommune til prisen
DUF åbner for indstillinger den 15. september 2017, og fristen for at indstille er fredag den 13. oktober 2017 kl. 12.00. 

Du indstiller din kommune ved at sende en mail til duf@duf.dk senest den 13. oktober 2017 kl. 12.00 med en begrundelse for, hvilken kommune, du synes, fortjener at blive Årets Ungdomskommune 2018.

Husk også at udfylde informationsskemaet, og send det hele samlet markeret med 'Årets Ungdomskommune 2018'. 

FAKTA: Årets Ungdomskommune
Prisen som Årets Ungdomskommune blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen bliver kåret af et dommerpanel og får besked medio november. 

Tidligere års videre er: Sønderborg (2017), Egedal (2016), Gentofte (2015), Kolding (2014), Roskilde (2013), Viborg (2012) og Vejle (2011).

Læs mere om Årets Ungdomskommune

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.
DFUNK Østjylland får en tredjeplads i kampen om prisen Årets Ungdomsforening 2017
DFUNK Østjyllands arbejde med at inddrage unge med flygtningebaggrund i organisationens aktiviteter er beundringsværdigt og vidner om en forening, der tager stort samfundsansvar.

Relaterede filer

Scherfigsvej 5  |  2100 København Ø  |  Tlf. 39 29 88 88  |  CVR. 13078513