• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Internationalt partnerseminar: Når drømme bliver til virkelighed

39 unge fra ni af DUFs medlemsorganisationer og deres partnerorganisationer fra hele verden er i disse dage samlet til DUFs internationale partnerseminar i Haslev. De unge repræsenterer i alt ni forskellige nationaliteter og samarbejder om projekter, der skal forbedre unges muligheder for at deltage og få indflydelse.
5. maj 2017|RSS|Sidsel Stybe Vestergaard

Formålet med seminaret er at styrke relationen mellem de danske og udenlandske ungdomsorganisationer og at udvikle nye projekter. Nogle af organisationerne har samarbejdet i mange år, mens andre skal i gang med deres første store projekt.

Ti internationale projekter
De deltagende organisationer fra Danmark er International Medical Cooperation Committee (IMCC), Venstres Ungdom, Radikal Ungdom, Frit Forum, Danske Døves Ungdomsforbund, Danske Baptisters Spejderkorps, Ungdomsringen, Dansk Flygtningehjælp Ungdom og Danmarks Socialdemokratisk Ungdom .

Deres projekter handler om alt lige fra at mobilisere unge til at få indflydelse på deres lokalsamfund i Filippinerne til at forbedre forhold for unge døve i Ghana eller nedbryde de problematikker, der er for enlige unge mødre i Rwanda.

Uanset projektets karakter er der ingen tvivl om, at de unge brænder for at gøre en forskel og forbedre vilkårene for andre unge ude i verden:

“Det, der motiverer mig, er at se den forandring, vores arbejde gør for mange mennesker - at se ting, som unge mennesker plejede at drømme om, blive til virkelighed, “ siger Justine Rapheal Luis Balane fra Akbayan Youth i Filippinerne, der samarbejder med Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Samarbejder med organisatorisk og personligt udbytte
Mange af partnerskaberne har eksisteret i flere år, og der er ingen tvivl blandt de unge – danske såvel som udenlandske – om, at de lærer noget af at samarbejde:

“Jeg har lært rigtig meget om projektstyring og om at håndtere et stort budget. Og så har jeg lært rigtig meget om problemløsning og fået en masse gode relationer, “ udtaler Ditte Skarhøj fra De Danske Baptistspejdere.

Også Nelli-Sofia Tarvajärvi fra Danske Døves Ungdomsforbund er positiv over for det, hun får ud af partnerskabet med ungdomsorganisationen for døve i Ghana:

“Jeg føler, at jeg kan gøre ting bedre. Jeg føler, at frivilligt arbejde er mit liv. Det lyder måske stort, men det har altid været en del af mit liv, og det giver mig en masse energi. Jeg investerer en lille smule i det og får til gengæld rigtig meget retur,” forklarer hun.

Bæredygtige projekter skal sikre fremtiden for verdens unge
I ugens løb har de ti partnerskaber fået undervisning i, hvordan de kan skabe bæredygtige forandringer, hvordan de laver ordentlige budgetter, samt hvordan de skriver de bedst mulige projektansøgninger.

Derudover har ugen budt på en række workshops, hvor grupperne sammen har arbejdet med at udvikle, nytænke og præcisere deres projekter.

Partnerseminaret slutter officielt fredag efter en uges ophold på Emmaus Kursuscenter i Haslev. Flere af de udenlandske unge bliver dog et par dage i Danmark for at møde andre frivillige fra den danske organisation og lave aktiviteter sammen.

Farvel og på gensyn
Partnerne rejser hjem i løbet af weekenden, og der er ingen tvivl om, at samarbejdet med de danske organisationer kommer til at fortsætte. Det er nemlig et samarbejde, der for flere har altafgørende betydning:

“Den danske organisation hjælper os. Vi kan ikke lave vores egne projekter uden partnere, for i Rwanda kan unge mennesker ikke få økonomisk støtte,” siger Jacqueline Ntagisanimana, som i ungdomsgrenen til den rwandiske baptistkirke samarbejder med Danske Baptisters Spejderkorts.

Også Richard Doku fra ungdomsorganisationen for døve i Ghana understreger vigtigheden af at samarbejde med en dansk ungdomsorganisation:

“Med vores partnerskab ved vi, at vi kan få støtte, så vi kan blive en uafhængig ungdomsorganisation. Det har længe været en drøm. Med dette partnerskab ser vi fremad, og det giver os troen på, at fremtiden bliver lysere,” slutter han.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede nyheder

Relaterede filer