• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nyt DUF Fokus stiller skarpt på foreningslivets fremtid

Spekulerer du også på, hvordan fremtiden mon ser ud for foreningsdanmark? Find svaret i det nyeste nummer af DUF Fokus, som blev lanceret på DUFs delegeretmøde lørdag den 3. december.
3. december 2016|RSS|Helle Stigel

"I DUF er vi særligt optagede af unges deltagelse i samfundet og foreningslivet, men vi har manglet ny forskning om de fællesskaber, som de unge søger og bruger store dele af deres fritid på," skriver DUFs formand Kasper Sand Kjær i lederen til den seneste udgave af DUFs magasin DUF Fokus. 

Magasinet præsenterer resultaterne fra DUFs storstilede forskningsprojekt "Fremtid i Forening?", som i samarbejde med blandt andet forskere fra Syddansk Universitet og Aalborg Universitet har undersøgt unges forhold til fællesskaber og foreningsliv.

Og konklusionen er klar: De nye undersøgelser afliver myten om de individualiserede unge.

Få gode råd til at imødekomme de unges behov
Gennem interviews med samfundsforskere og portrætter af unge skatere, gamere og foreningsaktive fra nogle af DUFs medlemsorganisationer sætter magasinet fokus på unges forhold til de mange typer af fællesskaber, som de indgår i, og giver gode råd til, hvordan foreningslivet imødekommer de unges behov.

For kan man overhovedet få noget ud af at sidde i bestyrelsen, hvis man er under 40 år? Hvordan gør man sin forening interessant for de 16-30-årige? Hvilke fællesskaber er egentlig de bedste? Kan det overhovedet betale sig at bruge kræfter på de unge?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som det nye DUF Fokus giver svar på.

DUFs formand til foreninger: Brug den nye viden til at udvikle jer
Udgivelsen af DUF Fokus var del af en større lancering af resultaterne fra Fremtid i Forening?, der fandt sted på DUFs delegeretmøde lørdag den 3. december.

DUFs formand brugte også en del af sin beretning på at tale om resultaterne, og hvordan DUFs medlemsorganisationer kan bruge den nye viden til at udvikle deres foreninger. 

”Fremtid i Forening? er DUFs ambitiøse forsøg på at vise den forskel, I som demokratiske medlemsbaserede foreninger gør for det enkelte medlem og for samfundet som helhed. Men det er også et forsøg på at se os selv i spejlet og blive opmærksom på vores svagheder og klogere på, hvor vi kan gøre det bedre," sagde Kasper Sand Kjær fra talerstolen.

Han påpegede samtidig, at undersøgelserne slår fast at det gør en forskel, når unge engagerer sig i demokratiske foreninger.

"Det kommer næppe som en overraskelse for alle os i DUF-paraplyen, at foreningslivet bidrager til dannelsen af demokratiske medborgere – men med Fremtid i Forening? har vi nu også solide beviser for, at vores arbejde i foreningerne kommer demokratiet til gavn," sagde Kasper Sand Kjær.

Download eller bestil DUF Fokus

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede filer