• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Palæstinensiske studerende får fælles stemme

Med støtte fra Danske Studerendes Fællesråd har Palæstina fået sin egen nationale studenterorganisation, der skal varetage palæstinensiske studerendes rettigheder og indflydelse i samfundet.
3. oktober 2015|RSS|Viktor Grønne

Den formelle organisation Palestinian Student Council Forum (PSCF) er den foreløbige kulmination på det fireårige samarbejde mellem Danske Studerendes Fællesråd (DSF) og studenterrådet ved Al-Quds-universitet i Palæstina.

Samarbejdet har rødder tilbage i 2011, hvor repræsentanter fra DSF for første gang mødtes med lokale studerende fra Al-Quds-universitetet, der fortalte om udfordringerne med at repræsentere de studerende politisk.

Samlet stemme for studerende 
Siden 2012 har de to organisationer haft et officielt partnerskab med støtte fra DUF, med det erklærede mål at etablere en national studenterorganisation, der samler lokale studenterråd på tværs af landets universiteter og politiske skel.

I år fik de ni palæstinensiske studenterråd den gode nyhed: Det palæstinensiske indenrigsministerium havde godkendt ansøgningen om at anerkende PSCF som en officiel organisation.

”Det har været en lang og hård proces, fordi der ikke er tradition for denne type organisation. For nylig inviterede vi DSF med til et møde i Uddannelsesministeriet, hvor vi sammen forklarede formålet med vores organisation, så på den måde har partnerskabet med DSF været en stor hjælp,” forklarer Sameeh Abu Alrob fra PSCF.

Kvindelige aktive en prioritet
PSCF er først og fremmest et forum for de etablerede studenterråd, der nu har en samlet stemme til at sikre studerendes rettigheder og indflydelse på nationalt niveau.

Derfor har hvert studenterråd også to pladser i den nye bestyrelse for PSCF, der er reserveret til formanden for studenterrådet og en valgt kvindelig studerende. At kvindelige studerende skal være involveret i organisationen, har nemlig været en prioritet fra begyndelsen.

Styrker også danske studerende
Det er ikke kun palæstinensiske studerende, som har fået noget ud af samarbejdet. Fra dansk side har det også styrket arbejdet i DSF for studerendes rettigheder, forklarer Thor Steen Larsen, der har været projektansvarlig det seneste år.

”Det har været enormt inspirerende at arbejde sammen med de studerende fra PSCF, og det er et samarbejde, der også styrker os i Danmark. Vi kan især lære af den måde, PSCF arbejder med studenterrettigheder, og vi kan mærke, at samarbejdet får meget opmærksomhed fra vores europæiske partnere, som alle gerne vil høre mere om det,” siger Thor Steen Larsen.

Med PSCF som officielt registreret organisation, ser partnerne fremad: Organisationen skal gøres bæredygtig og nå ud til flere studerende, samtidig med at koordinationen på tværs af medlemsuniversiteterne forbedres.

Samarbejdet mellem DSF og de palæstinensiske studerende er støttet af DUFs MENA Pulje under Det Arabiske Initiativ.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede nyheder

Relaterede filer