• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Pigespejdere får støtte til ny hytte af Aarhus Kommune

Spejdergruppen Risskov Piger har fået 312.000 kroner fra Aarhus Kommune til renovering af gruppens spejderhytte og juridisk rådgivning fra DUF til brugeraftalen på den nye hytte.

De mere end 100 aktive piger i spejdergruppen Risskov Piger ved Aarhus glæder sig i disse dage over, at de snart får nye og forbedrede omgivelser til deres spejderarbejde. Spejdergruppen har fået 312.00 kroner fra Aarhus Kommunes anlægspulje. De mange tusinde kroner dækker omkring 50 procent af de samlede udgifterne til renoveringen af pigespejdernes hytte. 

”Bevillingen og beløbet har meget stor betydning for Risskov Pigers videre arbejde. Vi kan nu komme videre med en renovering af  hytten, og  samtidig er det en blåstempling af vores arbejde i gruppen. Det vil gøre et lettere for os at  søge  de resterende beløb hos fonde ”, siger Erik Hvid Danielsen, der er styrelsesformand for spejdergruppen Risskov Piger.

Fra sommerhus til spejderhytte
Spejderhytten, der oprindeligt er et sommerhus fra 1921, har siden 1967 dannet rammen om Risskov Pigernes spejderarbejde. Hytten blev sidst istandsat i 1997, men at være en stor og populær spejdergruppe med mange ugentlige aktiviteter slider på lokaler og bygningsdele.

”Samtidig har spejderarbejdet også ændret sig i løbet af de sidste 20 år, og de nuværende rammer er ikke optimale for de aktiviteter, som finder sted i vores spejderhytte i dag”, lyder det fra Erik Hvid Danielsen. 

Risskov Pigerne er lige nu i gang med at søge penge hos private fonde til resten af finansieringen og håber på at kunne begynde renoveringen af deres spejderhytte, når grundbeløbet forhåbentlig er sikret i løbet af 2017.

Fik juridisk rådgivning fra DUF
DUF har ydet juridisk sparring på en brugeraftale for den nye spejderhytte, som Risskov Piger har indgået med Aarhus Kommune i forbindelse med renoveringen.  

Husk også, at din forening kan få hjælp til paragrafferne fra DUFs juridiske konsulent om blandt andet folkeoplysningsloven eller de nye persondataregler, som stiller større krav til, hvordan I som forening håndterer information om jeres medlemmer. 

Kontakt DUFs sekretariat og hør nærmere

Læs mere om de nye persondataregler

FAKTA: Risskov Piger
Risskov Piger er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps med mere end 100 aktive piger fra 6 til 23 år og 18 frivillige spejderledere i alderen 18 til 36 år. Gruppen er blandt de største spejdergrupper i landet og engagerer børn og voksne fra det mest af Aarhus Kommune. Flere af gruppens grene har piger på venteliste, som ønsker at blive del af Risskov Piger.   

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede filer