• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Regeringen dropper at fjerne foreningers momsrefusion

Regeringen dropper planen om at spare millioner af kroner på foreningers momsrefusioner efter massiv kritik.
6. oktober 2017|RSS|Cecilie Meldgaard Goth

Foreningsdanmark kan ånde lettet op, efter at regeringen i onsdags valgte at droppe forslaget om at fjerne almennyttige foreningers momsrefusion.

Forslaget, som regeringen præsenterede i slutningen af august, ville få store økonomiske konsekvenser for en stor del af det frivillige Danmark, der stod til at miste millioner af kroner.

Forslaget har mødt hård kritik fra både Foreningsdanmark og oppositionen, hvilket er årsagen til, at regeringen nu vælger at droppe forslaget.

”Der har været massiv kritik af forslaget om at spare på momskompensationen, og den kritik har vi lyttet til. Derfor har vi taget besparelsesforslaget af bordet, sådan at ordningen fortsætter,” udtalte skatteminister Karsten Lauritzen (V) i Jyllands-Posten i onsdags.

Alvorlige økonomiske konsekvenser for DUFs medlemmer
Var forslaget blevet en realitet, havde det medført vidtrækkende økonomiske konsekvenser for en lang række foreninger - og ikke mindst for DUFs medlemsorganisationer.

DUF har derfor fulgt forslaget nøje og i tæt samarbejde med andre civilsamfundsaktører lagt pres på regeringen og folketingets partier for at få forslaget sløjfet.

DUFs formand Kasper Sand Kjær glæder sig over, at regeringen har lyttet til bekymringerne fra foreningslivet og trukket forslaget tilbage.

”Denne her sag er jo i bund og grund et glimrende eksempel på, hvordan et godt folkestyre fungerer. Der har været mange interesser på spil, og regeringen har i sidste ende valgt at lytte til dem. Det fortjener de ros for”, siger Kasper Sand Kjær. 

FAKTA: Regeringens forslag om at fjerne foreningers momsrefusion

 • I forbindelse med regeringens finanslovsudspil for 2018 i august foreslog skatteminister Karsten Lauritzen (V) at sløjfe foreningers momsrefusion. 
 • En nedlæggelse af ordningen ville give 160 millioner kroner i statskassen, hvor regeringen ville bruge 67 millioner på en reserve, som almennyttige foreninger kunne søge penge fra.
 • De resterende godt 100 millioner kroner skulle gå til en kontrolinstans i Skat.
 • Forslaget medførte et ramaskrig i det frivillige Danmark og blandt resten af Folketingets partier, hvorfor regeringen nu har valgt at droppe forslaget. 
Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer