• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Skab samfundsengagement med ”Demokratiets Dag”

Nyt dynamisk koncept fra DUF skal styrke samfundsengagementet blandt erhvervsskoleelever.
20. februar 2017|RSS|Sidsel Stybe Vestergaard

Efter et par succesfulde demokratiske dage på EUC i Thisted og produktionsskolen i Greve er DUF nu klar med et koncept til erhvervsuddannelser, der skal sætte gang i elevernes samfundsengagement.

Valgdeltagelsen for unge på erhvervsskoler er 25% lavere end deres jævnaldrende på de gymnasiale uddannelser, viser en undersøgelse fra Københavns Universitet, og det nye koncept fra DUF skal imødekomme den problematik. 

Konceptet, der har titlen ”Demokratiets Dag” og et fokus på politisk debat og den demokratiske samtale, skal øge den politiske selvtillid og i sidste ende hæve stemmeprocenten blandt unge på landets erhvervsuddannelser.

Politikerlede, for få lærepladser og bekæmpelse af kriminalitet
På Demokratiets Dag får eleverne mulighed for at diskutere emner, der ligger dem på sinde. Blandt de emner, som har været debatteret i Greve og Thisted, er politikerlede, tillid til demokratiet, mangel på praktik- og lærepladser, jobskabelse til unge og bekæmpelse af kriminalitet.

Efter elevernes egne diskussioner debatterer aktive unge fra de politiske ungdomsorganisationer de emner, som eleverne har valgt, og eleverne præsenteres på den måde for en række forskellige politiske holdninger.
Demokratiets Dag afsluttes med en markedsplads, hvor eleverne kan stille spørgsmål og tale med de politisk aktive unge.

”En virkelig god dag”
Et par af eleverne, som går på businesslinjen på EUC i Thisted, er enige om, at Demokratiets Dag på deres skole den 1. december var en dag med udbytte:

”Hvis min mor ikke havde tvunget mig i skole i dag, var jeg ikke kommet. Men det er jeg så glad for, at jeg gjorde. Det har været en virkelig god dag,” udtaler den ene, hvorefter en veninde tilføjer:

”Vi diskuterer ikke så meget politik normalt, så det har virkelig været fedt at komme ud med sin mening, og at politikerne var tvunget til at lytte til os.”

Også på produktionsskolen i Greve er begejstringen efter Demokratiets Dag den 27. januar stor. Her lyder en efterfølgende kommentar fra en elev, at ”det her er meget sjovere end samfundsfag.”

Læs hele konceptbeskrivelsen for Demokratiets Dag

Book Demokratiets Dag
Lyder Demokratiets Dag som noget for dig og din skole, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Kontakt Maria Gosvig Ladegaard, projektmedarbejder i DUF, på mgl@duf.dk eller tlf. 60 20 14 25 og hør mere.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede filer