• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Støtte er ikke længere en selvfølge

Den, der lever stille, lever usikkert. Medieguruen og tidligere spejderleder Lotte Hansen opfordrer foreningerne til at være langt mere PR-offensive, hvis de fremover vil sikre sig penge.
21. september 2009|RSS|Charlotte Geckler

De frivillige foreninger skal forstå, at de skal få deres gode budskaber helt ud i rampelyset, hvis de også for fremtiden skal gøre sig håb om at få en bid af den økonomiske lagkage, advarede kommunikationsrådgiver Lotte Hansen cand. scient. pol., journalist og ekstern lektor, da hun var oplægsholder om pressestrategier den 9. september 2009 for DUFs kommunikationsnetværk. Et netværk der huser alle DUFs medlemsforeningers kernepersoner inden for kommunikation og presse.

"Alle bliver i dag målt og vejret, og dem, der ikke kan fremvise gode resultater, skal ikke tage for givet, at de automatisk modtager penge fra de statslige pengekasser. Derfor er det så vigtigt, at I hele tiden gør omverdenen opmærksomme på jer selv og jeres gode arbejde,” sagde Lotte Hansen.

Kickstartede som spejder
Sin unge alder til trods har Lotte Hansen en lang karriere bag sig bl.a. som pressesekretær i flere ministerier, journalist for flere landsdækkende medier, pressechef i Forbrugerrådet, presserådgiver i kommunikationsfirmaet Advice og senest direktør med ansvar for public affairs i kommunikationsvirksomheden Mannov. Mest kendt er hun nok som politisk kommentator i DR-2-Programmet Jersild & Spin.

Allerede som ganske ung begyndte Lotte Hansens karriere at tage form. Først som patruljeleder i det danske spejderkorps i Sønderborg og dernæst som leder på spejdercentret Forlev og senere som redaktionssekretær for FDFs medlemsblad. Fra sidelinjen har hun selv erfaret, at det kan være op ad bakke at få historier om Blå Sommer i de store landsdækkende medier, selvom tusindvis af unge bruger deres sommerferie på begivenheden. Men der er mange andre veje:

”Mange tror fejlagtigt, at en god pressestrategi handler om at få sin historie på forsiden af Jyllands-Posten. Men det er mange flere platforme for kommunikation i dag, som måske er langt mere effektive i forhold til jeres budskab,” sagde hun.

Brug politikerne
Hun mener blandt andet, at arbejdet med de lokale medier og journalister alt for ofte bliver overset, selvom det er her, at der er god spalteplads og tæt kontakt til de lokale borgere og politikere. Hun slår også et slag for, at foreningerne bliver bedre lobbyister og bruger relevante ordfører til at få sat skub i deres mærkesager. Fx opfordrede hun Sammenslutningen af Unge Med Handicap til at lobbye, når det drejer sig om by- og boligplanlægning.

”Det kunne være en mere direkte vej at gå til de relevante politikere med sin sag, frem for at forsøge at få TV-Avisen til at lave et indslag, der så, hvis det er så heldigt at komme igennem nåleøjet, glemmes, så snart næste indslag går i gang få minutter efter.”

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

DUF og Helsingør går sammen om ambitiøst demokratiforsøg
DUF samarbejder med Helsingør Kommune om at øge unges valgdeltagelse markant ved kommunalvalget i november.
Ny forskning: unge vil have fællesskaber, faste rammer og Facebook
Ny forskning afliver myten om individualiserede unge og maner behovet for et ungdomsoprør til jorden. I stedet sætter den en tyk streg under den store betydning, som trygge rammer og stabile...
DM i debat: Mød de otte seje semifinalister
Den 4. og den 11 maj blev de indledende runder til DM i debat afholdt i Politikens Hus. Begge dage var der fuld gang i de debatlystne unge og blandt det hujende publikum.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer