• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Støtte på vej til det lokale foreningsliv

Ny politisk aftale sikrer 72 millioner til det frivillige foreningsliv.
30. november 2017|RSS|Søren Gisselmann

Regeringspartierne er sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF netop blevet enige om en aftale, der sender mere end 70 mio. kr. ud at leve i det lokale foreningsliv over hele landet.

Det er helt præcist 72,2 mio. kr., der fra 1. januar 2018 lægges i 8 lokalforeningspuljer administreret af hovedorganisationerne for det frivillige foreningsliv, herunder DUF, der skal administrere en pulje på 7,6 mio. kr. årligt.

Formand for DUF, Kasper Sand Kjær, er naturligt nok meget glad for dagens aftale.

”Vi er utroligt glade for, at politikerne i dag sender et skulderklap til de mange aktive og frivillige i det danske foreningsliv. Foreningslivet har behov for bedst mulige vilkår, og vi ved, at selv mindre beløb kan gøre en enorm forskel lokalt. Jeg tror virkelig vi kommer til at se stor effekt af de nye puljer”, siger Kasper Sand Kjær.

Flere midler til lokale foreningers aktiviteter
Pengene stammer fra de såkaldte spillehalsmidler, der har været fordelt efter en midlertidig model siden 2013, hvor man opdagede tilfælde af svindel med midlerne. Med dagens aftale sikres det, at midlerne fremover kan uddeles efter åbne og gennemsigtige kriterier uden unødig administration og bureaukrati. 

”Det har været meget vigtigt for os at sikre, at så stor en andel af pengene som muligt kommer ud til de lokale foreninger og ikke ender i administration. Når jeg møder nogle af de seje unge fra vores 6.000 lokalforeninger ude i landet, bobler det over med idéer og virkelyst. Det kan vi nu sætte strøm til med de nye puljer, konstaterer Kasper Sand Kjær.

DUF vil hurtigst muligt informere om, hvordan puljen udmøntes.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer