• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Unge skaber samarbejde i Uganda

DUFs opstartsseminar i Kampala i februar skabte gode forudsætninger for et stærkt samarbejde mellem de danske og ugandiske organisationer.

I midten af februar rejste syv af DUFs medlemsorganisationer til Kampala for at etablere et ungdomsnetværk med deres ugandiske partnerorganisationer. Nu er de tilbage med tasken fuld af gode oplevelser og ny viden om deres partnerorganisationer. Ønsket om et ungdomsnetværk kan ikke opfyldes, men seminaret har skabt gode forudsætninger for et stærkt samarbejde organisationerne imellem. 

”Vi har set perspektiver for at kunne lave et samarbejde. Det havde jeg ikke forventet,” siger Nganda Barbara fra Ungdommens Røde Kors i Uganda, som er positivt overrasket over seminarets resultater.

Ungdomsnetværk med udfordringer
Ønsket om at etablere et ungdomsnetværk mellem danske og ugandiske ungdomsorganisationer er ikke uproblematisk. Allerede inden seminaret stod det klart, at det ville blive svært at etablere et stort, tværgående samarbejde uden at komme i konflikt med den siddende regering i Uganda og de politiske ungdomspartier.  

Derfor er resultatet af seminaret heller ikke et tværorganisatorisk ungdomsnetværk. Til gengæld har de deltagende organisationer øget kendskabet til hinanden og skabt et grundlag for flere formelle og uformelle samarbejder. 

”Jeg var bekymret til at starte med,” fortæller Karen Ihimbaze, der er medlem af den ugandiske organisation Straight Talk Foundation, som samarbejder med Ungdomsringen. 

”Jeg ved ikke så meget om, hvordan de andre organisationer arbejder, men nu kan jeg sagtens fortælle, hvad de laver. Jeg er blevet klar over, at vi laver en masse forskellige ting, men at vi alligevel kan få meget ud af hinanden,” fortsætter hun. 

Spirende samarbejde
Karen Ihimbaze og Straight Talk Foundation tager del i et af de samarbejder, som opstod på seminaret. Sammen med Uganda Red Cross Youth og NUDIPU-Youth vil de undersøge mulighederne for at samarbejde om at informere om unges seksuelle og reproduktive sundhed. 

Organisationerne har endnu ikke truffet en endelig beslutning om samarbejdet, men kontakten er skabt, og det næste møde er skrevet i kalenderen. Det understreger, at viljen til samarbejde er til stede. 

FAKTA: De deltagende danske organisationer
Organisationerne, der deltog i seminaret for at undersøge mulighederne for et tværpolitisk, ugandisk ungenetværk, var: Børne- og UngdomsOase, Ungdomsringen, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Afrika InTouch, Konservativ Ungdom, Sammenslutningen af Unge med Handicap og Ungdommens Røde Kors i Uganda. 

Kontakt international konsulent Nina Lundbye på ncl@duf.dk, hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere information. 

Læs mere:

Nyt ungdomsnetværk på vej i Uganda

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede filer