• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Hvordan ser fremtiden ud i din forening?

Vil du gerne vide mere om, hvad der er vigtigt for unge, når de vælger og fravælger foreningsliv og fællesskaber? Så tag til fyraftensmøde eller book et oplæg med temaet ”Fremtid i Forening?”.
4. juli 2017|RSS|Sidsel Stybe Vestergaard

Der hersker mange fordomme om unge, om fællesskaber og om unges tilgang til fællesskaber. Parolen om, at når tre mennesker mødes, så stifter de en forening, kender vi alle, men måske har tiderne ændret sig? De fleste har en idé om, at unge i dag ikke vil forpligte sig over længere tid, men derimod hellere vil engagere sig i et projekt for derefter at zappe videre. Men er det virkelig sådan, at tingene forholder sig?

Det og andre fordomme satte DUF sig i efteråret 2016 for at undersøge. Det resulterede i et større forskningsprojekt, som nu har ledt til to rapporter fra hhv. Syddansk Universitet og Center for Ungdomsforskning (CeFU).

Book en fagkonsulent eller deltag i et fyraftensmøde
Den viden, som DUF har erhvervet sig gennem forskningsprojektet, vil vi gerne formidle og gøre brugbar for vores medlemsorganiastioner og andre interessenter, som søger inspiration og ideer til at udvikle deres deres forening. 

I efteråret 2017 har du derfor mulighed for at booke et oplæg med en af DUFs fagkonsulenter til din forening eller deltage i et af de planlagte fyraftensmøder.

Læs også DUFs seneste udgave af magasinet DUF Fokus, der stiller skarpt på resultaterne af "Fremtid i Forening?".

Sådan siger tidligere deltagere
Hør, hvad andre foreninger har fået ud af DUFs oplæg og fyraftensmøder om resultaternes fra "Fremtid i Forening?"

Dennis Christensen, Ungdomsskolen i Københavns Kommune:

”Vi synes, det er virkelig svært at få vores tilbud ud til de unge i dag – selvom de er gratis, og vi har virkelig kvalificerede undervisere og gode faciliteter. Vi forstår faktisk ikke, hvorfor der ikke er lange ventelister. Så håbet for i dag er at få ny viden om, hvordan vi kan ramme dem og om, hvad det egentlig er, der sker inde i de unges verden og viden om, hvor det er, man kan sætte ind.

Jeg fik større indsigt i, hvad unge synes er vigtigt ift. fællesskaber, altså det her med, at de skal se mening i det, de gør, og at det er et forpligtende fællesskab. Sådan nogle ting tager jeg med og kan bruge i min kontekst. Jeg skal simpelthen arbejde med, hvordan man kan forpligte de her elever mere, både når de dukker op og også med, hvordan de så giver mere af sig selv, når de er der. Det er måske nok key take-away for mig lige nu.

Jette Søgaard, frivillig i 4H:

I 4H har vi nedlagt vores juniorlederuddannelse, og vi kæmper for at beholde vores unge. Jeg antog, at I vidste noget om unge og fællesskaber, og hvad det er, de unge ønsker af fællesskaber. Kan vi fx gøre noget ift. det vi tilbyder de unge, og hvilken tilgang skal vi have til fællesskaberne, hvordan kan vi skabe rammer om dem, og hvordan vi kan fastholde de unge, vi har, og evt. kan tiltrække nye.” 

Kristian Rostgaard, KFUM-Spejderne:

Jeg tager særligt de unges forskellige orienteringer eller behov, som skal tilgodeses med mig hjem. Vi har ikke den der fornemmelse af, at det er en palette af behov, som de unge mennesker har behov for at få opfyldt i den måde, de indgår i fællesskaber, og det tror jeg godt, vi kunne hjælpe vores lokale grupper og i det hele taget vores organisation med at få en mere systematisk måde at tænke på eller arbejde med. Fx er vi virkelig dårlige til at bruge sociale medier som et redskab til at understøtte fællesskaber med. Vi mødes, og så har vi fællesskaber, og når vi ikke mødes, så har vi dem ikke. Så der er nogle ting, vi godt kan gøre for at understøtte fællesskaberne, og det tror jeg, at jeg har fået med her i dag.” 

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN
Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.
Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer