• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nyhedsoversigt

DUF sikrer rettigheder for religiøse foreninger 12. august 2014 - DUF sikrer rettigheder for religiøse foreninger
DUF står bag et juridisk notat om religiøse foreningers rettigheder. Notatet skal sikre, at kommuner ikke afviser foreninger med religiøse formål.
DUF lancerer ny international uddannelse 1. juli 2014 - DUF lancerer ny international uddannelse
Vil du være med til at styrke unges indflydelse i Marokko og styrke din egen organisation på vejen? Så læs mere om DUFs nye uddannelse "Explore: Marokko", der afvikles første gang i efteråret 2014.
DUFs Dialogambassadører skaber ringe i vandet 1. juli 2014 - DUFs Dialogambassadører skaber ringe i vandet
Med inspiration fra DUFs Dialogambassadører ønsker Dansk ICYE at styrke dialogen blandt egyptiske unge. To frivillige er netop rejst til Egypten for at planlægge projektet.
DUF udpeger ny generalsekretær 23. juni 2014 - DUF udpeger ny generalsekretær
Det bliver den nuværende direktør for AIDS-Fondet, Henriette Laursen, der fremover skal stå i spidsen for DUFs sekretariat.
Sms'er fra DUF fik unge i stemmeboksen 16. juni 2014 - Sms'er fra DUF fik unge i stemmeboksen
DUFs sms’er var en effektiv måde at få unge vælgere til stemmeurnerne. Sådan siger valgforskere bag en ny rapport om effekten af indsatserne for at øge valgdeltagelsen ved kommunalvalget i 2013.
Energisk elevformand vinder DM i debat 14. juni 2014 - Energisk elevformand vinder DM i debat
Erhvervsskoleformand svinger den retoriske svensknøgle og vinder skarp duel på ord i DM-finale på Folkemødet.
Minister: Plads til politik på uddannelser 3. juni 2014 - Minister: Plads til politik på uddannelser
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) ønsker klare linjer, så politikere bedre kan nå de unge på landets uddannelser. Meldingen kommer efter kritik af, at universiteter afviser kandidater.
Nyt samarbejde i Uganda mellem Ungdomsringen og SUMH 3. juni 2014 - Nyt samarbejde i Uganda mellem Ungdomsringen og SUMH
Over sommeren indleder Sammenslutningen af Unge med Handicap og Ungdomsringen deres nye samarbejde i Uganda. Projektet skal øge inklusionen af unge med handicap.
Antal af nydanske frivillige mere end fordoblet 28. maj 2014 - Antal af nydanske frivillige mere end fordoblet
Antallet af frivillige nydanskere er på tre år steget med 108 procent. Socialminister Manu Sareen er begejstret over DUFs resultater med at engagere flere unge nydanskere i foreningslivet.
Hvor er foreningslivet på vej hen? 22. maj 2014 - Hvor er foreningslivet på vej hen?
Ny bog fra Aarhus Universitet spørger, om fitness.dk og Facebook overtager foreningernes rolle. DUF giver sammen med en række forskere et indspark i debatten. Download hele DUFs bidrag til bogen.
Ny kampagne fra DUF skal sikre flere unge vælgere 5. maj 2014 - Ny kampagne fra DUF skal sikre flere unge vælgere
DUF lancerer landsdækkende kampagne, der skal øge unges valgdeltagelse ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj. Med kampagnen samarbejder DUF med mere end 30 kommuner om at få de unge til at stemme.
Startskud til nye tværpolitiske projekter i Libanon 30. april 2014 - Startskud til nye tværpolitiske projekter i Libanon
Danske og libanesiske ungdomspartier vil det næste år samarbejde i to nye arbejdsgrupper. De nye fokusområder er fastlagt på årsmødet i det dansk-libanesiske netværk den 24.-27. april.
DUF-formand begejstret for landsdækkende skolevalg 23. april 2014 - DUF-formand begejstret for landsdækkende skolevalg
Folketinget og Undervisningsministeriet præsenterer i dag på baggrund af Valgretskommissionens forslag projektet skolevalg, som skal få flere unge til at stemme.
Ny forskning giver liv til rekruttering af ungdomspolitikere 22. april 2014 - Ny forskning giver liv til rekruttering af ungdomspolitikere
Hvad får unge til at gå ind i politik? DUF og CeFU præsenterer ny forskning, der skal engagere flere unge i politiske ungdomsorganisationer. Ungdomspolitikere er klar til at bruge resultaterne.
Unge skal anerkendes som forandringsagenter 3. april 2014 - Unge skal anerkendes som forandringsagenter
Unge skal på dagsordenen i dansk udviklingspolitik. Det er budskabet i DUFs høringssvar til Danmarks nye civilsamfundspolitik, som skal danne rammerne for dansk udviklingsarbejde de næste 10 år.
RSS