• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nyhedsoversigt

Britt Bager (V): Vi skal kæmpe for foreningslivet 14. september 2016 - Britt Bager (V): Vi skal kæmpe for foreningslivet
Foreningslivet er en del af Venstres DNA, og det skal vi kæmpe for, lyder det fra Folketingsmedlem Britt Bager (V), som 12. september var på studietur i Favrskovs foreninger for børn og unge.
Dansk udviklingspolitik sætter unge i fokus 5. september 2016 - Dansk udviklingspolitik sætter unge i fokus
Unge er nøglen til bæredygtig udvikling, og det danske foreningsliv har noget særligt at byde ind med. Det står klart i udkastet til Danmarks nye udviklingspolitiske strategi.
Prøvevalg påvirker befolkningens holdning til valgretsalder 31. august 2016 - Prøvevalg påvirker befolkningens holdning til valgretsalder
Prøvevalg, hvor 16-17-årige går til stemmeurnerne, har en positiv afsmitning på befolkningens holdning til at sænke valgretsalderen til 16 år. Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet.
Foreningspris lokkede statsministeren forbi 19. august 2016 - Foreningspris lokkede statsministeren forbi
KFUM-Spejderne i Tommerup har næsten opnået kendisstatus i spejdermiljøet, efter de i 2015 vandt prisen Årets Ungdomsforening. I juni fik gruppen besøg af selve statsministeren.
Årets Ungdomsforening 2016: Nu åbner vi for indstillinger 19. august 2016 - Årets Ungdomsforening 2016: Nu åbner vi for indstillinger
Der er oscarstatuetter, sølvbjørne, nobelpriser og kulturpriser - og så er der prisen for Årets Ungdomsforening. Prisen hylder foreningslivets banebrydende initiativer og visionære aktiviteter.
Politiker: Samfundet har brug for foreningerne 16. august 2016 - Politiker: Samfundet har brug for foreningerne
Kulturordfører Rasmus Nordqvist (Å) er begejstret for foreningslivet, og 15. august var han med Dansk Ungdoms Fællesråd på studietur i foreningslivet i Roskilde.
DUFs internationale Projektpulje mangler midler 15. august 2016 - DUFs internationale Projektpulje mangler midler
Projektpuljen, som finansierer projekter i udviklingslandene, mangler midler. Derfor er der kun en ansøgningsrunde i efteråret med frist 1. november. MENA-Puljens ansøgningsfrister ændres ikke.
Folketingets formand: Gør Skolevalg permanent 20. juni 2016 - Folketingets formand: Gør Skolevalg permanent
Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, håber, at Skolevalg kan blive en permanent begivenhed. Det afslørede hun i sin tale til foreningsgullasch hos DUF under Folkemødet på Bornholm.
Tidligere LAU-formand vinder DM i debat 2016 18. juni 2016 - Tidligere LAU-formand vinder DM i debat 2016
Tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom Alex Vanopslagh kunne lørdag lade sig hylde som Danmarks bedste unge debattør efter en hæsblæsende dyst på holdninger til finalen i DM i debat.
Ny udviklingspolitisk strategi: ”Unge er værdifulde forandringsagenter” 18. juni 2016 - Ny udviklingspolitisk strategi: ”Unge er værdifulde forandringsagenter”
Udkastet til Danmarks kommende udviklingspolitiske strategi blev præsenteret på Folkemødet på Bornholm. DUFs formand, Kasper Sand Kjær, roser strategiens tydelige prioritering af unge.
Nyt DUF Fokus: Folkemøder styrker demokratisk dialog 15. juni 2016 - Nyt DUF Fokus: Folkemøder styrker demokratisk dialog
DUF stiller skarpt på den demokratiske samtale i den nyeste udgave af magasinet DUF Fokus og præsenterer initiativer, der fremmer dialog i stedet for konflikt.
”Det giver fornemmelsen af styrke, at vi står sammen” 7. juni 2016 - ”Det giver fornemmelsen af styrke, at vi står sammen”
11 foreninger i Aalborg Øst er gået sammen om at arbejde for, at alle børn i den blandede bydel bliver foreningsaktive.
Ny strategi bygger bro mellem foreningsliv og mennesker med handicap 2. juni 2016 - Ny strategi bygger bro mellem foreningsliv og mennesker med handicap
Siden 2014 har DUF i samarbejde med en række organisationer arbejdet for at skabe flere alliancer mellem foreningsliv og mennesker med handicap. Tankerne er nu samlet i ”Strategi for Nye Alliancer”.
DUF præsenterer stærkt Folkemøde-program 31. maj 2016 - DUF præsenterer stærkt Folkemøde-program
Vil du debattere frivillige fællesskaber, unges rolle i dansk udviklingspolitik, opleve DM i debat eller spise gullasch med foreningslivet? DUF sætter unges rolle til debat på Folkemødet.
Ny bevilling kickstarter dansk-zimbabwisk samarbejde 30. maj 2016 - Ny bevilling kickstarter dansk-zimbabwisk samarbejde
Med en CISU-bevilling på knap 2,7 millioner kroner fortsætter DUF partnerskabet med den zimbabwiske søsterorganisation YETT. Det giver unikke samarbejdsmuligheder for unge i Danmark og Zimbabwe.
RSS