• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nyhedsoversigt

Konference samler unge om ligestilling 25. maj 2016 - Konference samler unge om ligestilling
Hvordan kan ungdomsorganisationer arbejde med ligestilling? Det var ét af temaerne, da mere end 50 unge mødtes til konferencen ”Young Women as Decision Makers”.
Dialogarbejde i Mellemøsten mindsker polarisering 3. maj 2016 - Dialogarbejde i Mellemøsten mindsker polarisering
DUFs dialogambassadørprogram har afgørende betydning for de unge, der deltager i programmet. Det konkluderer første del af et effektstudie, som Als Research har udført for DUF.
Foreningsaktive unge dominerer DM i debat 2016 2. maj 2016 - Foreningsaktive unge dominerer DM i debat 2016
32 unge meningsdannere går snart til hinanden i kampen om titlen som Danmarks bedste debattør 2016. Landets ungdomsorganisationer er stærkt repræsenteret ved dette års DM i debat.
Kristian Jensen: "Med unge lander vi det rigtige sted" 27. april 2016 - Kristian Jensen: "Med unge lander vi det rigtige sted"
Mandag holdt udenrigsminister Kristian Jensen (V) sidste debatmøde for at få input til den kommende udviklingsstrategi. Unge skal prioriteres, lød meldingen fra både ministeren og en række unge.
Spejdere er ikke længere kriminelle 26. april 2016 - Spejdere er ikke længere kriminelle
Den opdaterede knivlov er seneste eksempel på, at DUF tager kampen, når frivillige foreninger bliver klemt på grund af en smutter i bureaukratiet på Christiansborg.
Årets Ungdomskommune: Giv unge ansvar tidligt 11. april 2016 - Årets Ungdomskommune: Giv unge ansvar tidligt
Egedal sætter alle kræfter ind på at give unge konkret indflydelse. Det har sikret kommunen DUFs pris som Årets Ungdomskommune 2016. Borgmesteren modtog hæderen på dansegulvet i det lokale ungehus.
Ny pulje støtter kulturaktiviteter for unge 6. april 2016 - Ny pulje støtter kulturaktiviteter for unge
Få 50.000 kroner til kunstneriske og kulturelle aktiviteter for og af unge gennem Slots- og Kulturstyrelsens nye pulje.
Bliv internationalt aktiv med Explore: Marokko 23. marts 2016 - Bliv internationalt aktiv med Explore: Marokko
DUF har åbnet for tilmeldingen til Explore: Marokko, der er en kursusrække for dig, som ønsker hjælp til at kickstarte det internationale engagement i din forening.
Farlig tendens: Unge mænd dropper at stemme 17. marts 2016 - Farlig tendens: Unge mænd dropper at stemme
Et stigende antal unge mænd vælger sofaen frem for stemmeboksen, når der er valg i Danmark. Det kan blive et problem for fremtidens demokrati, advarer valgforsker.
Unge i Assens: Derfor er vi aktive i foreninger 16. marts 2016 - Unge i Assens: Derfor er vi aktive i foreninger
Hvorfor vil unge være med i en forening? Unge medlemmer og frivillige ledere fra Assens-egnen delte deres historier om personligt engagement og foreningsliv med politikere på studietur.
Unge strømmer til foreningslivet 16. marts 2016 - Unge strømmer til foreningslivet
Flere unge vælger de forpligtende fælleskaber i foreningslivet. Medlemstallet på tværs af DUF-organisationer er vokset markant på et år. Udviklingen begejstrer DUFs formand.
DUFs formål og vedtægter til eftersyn 16. marts 2016 - DUFs formål og vedtægter til eftersyn
DUFs vedtægter skal opdateres og et forslag til ændringer ligge klar på delegeretmødet i december 2016. Det har DUFs styrelse besluttet og nedsat en arbejdsgruppe med DUFs næstformand i spidsen.
DUFs styrelse vedtager nye tilskudsregler 10. marts 2016 - DUFs styrelse vedtager nye tilskudsregler
DUFs styrelse vedtog den 9. marts et nyt sæt regler for fordeling af tipsmidler. Læs om de væsentligste ændringer og de sidste justeringer efter behandlingen af de indkomne høringssvar.
Høringssvar lægger op til ændringer 3. marts 2016 - Høringssvar lægger op til ændringer
DUFs styrelse behandler i øjeblikket de indkomne høringssvar om nye tilskudsregler og drøfter konkrete ændringsforslag.
Spar penge på foreningens bygninger 1. marts 2016 - Spar penge på foreningens bygninger
Fremmer jeres forening friluftsliv for børn og unge? Eller har I et almennyttigt formål? Så er der penge at spare, hvis I søger om fritagelse for grundskyld på bygninger ejet af foreningen.
RSS